„Продължаваме промяната“: КС наруши правата на Кирил Петков

0

- Advertisement -

От „Продължаваме промяната“ излязоха със становище относно отказа на Конституционния съд да изслуша лидера им Кирил Петков по казуса с неговото гражданство. Според партията така са нарушени конституционните му права, позовавайки се тълкуванието на адвокат Михаил Екимджиев.

- Advertisement -

„Твърдението, че бивш министър и лидер на новоучредена политическа партия е нарушител на Конституцията, сериозно засяга публичната репутация, доброто име и достойнството на Петков, които са същностни аспекти от правото му на личен живот, гарантирано от чл.32 от Конституцията“, допълва адвокатът.

Според юриста личният живот на гражданите е неприкосновен. Всеки има право на защита срещу незаконна намеса в личния и семейния му живот и срещу посегателство върху неговата чест, достойнство и добро име. Екимджиев коментира, че според него „ГЕРБ са в основата на политическата злоупотреба с казуса за гражданството на Петков, тъй като „Продължаваме промяната“ е основният им политически опонент, според социологическите проучвания.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече