Политолог: Кампанията навлиза в компроматна фаза с активното участие на държавата

0

- Advertisement -

„Имаме микс от две кампании и две големи кризи, с това кампанията е уникална.Като динамика е доминирана отпроблеми и от активността на 3-4 по-големи формации.Прави впечатление, че навлизаме в компроматна фаза с активното участие на държавата„. Така започна анализа си пред БНР политологът Калоян Методиев от Институт „Рего“.

По думите му назначенията във второто служебно правителство са били с обещанието, че ще останат поне до края на март 2022 година:

„Те (служебните министри – б.р.) са играч в кампанията, което я прави уникална“.

Методиев подчерта, че „шоковото въвеждането на зеления сертификат за 24 часа“ е променило рязко нагласите в обществото и т.нар. антиваксърска общност в България се е обърнала срещу президента, който е назначил служебния кабинет:

Не очаквам някой да поеме лична отговорност. … Най-добре е да се накажат виновните чрез гласуване на предстоящите избори„, заяви той. 

- Advertisement -

Прогнозата на политолога е, че ще се наложи да се търси помощ от други европейски страни за лечение на българи заради претовареността на здравната система в България.

В предаването „12+3“ Калоян Методиев коментира и решението на КС за противоконституционност на указа на Румен Радев за назначаване на Кирил Петков за служебен министър на икономиката, както и дали това може да е повод за импийчмънт на държавния глава:

„Към правните основания с лекота ще се добавят и политически и социални, когато минат изборите“.

Политологът отново посочи, че важната за обществото кампания е за парламентарните избори, защото от Народното събрание зависи дали ще има правителство, което да управлява страната в „предстоящата тежка зима“:

Това ще е правителство от камикадзета“. 

Методиев очаква по-висока избирателна активност от тази на изборите на 11 юли, защото сега залогът е по-голям.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече