Филип Димитров: Спекулира се, че сме последни в ЕС, двойното гражданство е като брака

0

- Advertisement -

„Гражданството е морален дълг, който човек трябва да приема. Ако един човек е с българско и полско гражданство, например, трябва да каже чий интереси защитава. Дългът не може да се махва с ръка, както в един брак. Изискването за двойно гражданство трябва да остане. Хората трябва да се обръщат с уважение към решението на Конституционния съд“, заяви пред Нова Нюз Филип Димитров. Той коментира казуса с двойното гражданство на Кирил Петков. Волеизявленията не са достатъчни да бъде прекратено нещо толкова сериозно, като нечие гражданство, обясни конституционалистът.

„КС изрично посочи, че има клетвена декларация. Издаването на този акт все още не е основание за импийчмънт на президента. Нека да оставим всяка институция да си върши работата.

- Advertisement -

Не е редно да правя прогнози, защото не съм политолог. Българските граждани са способни да изграждат своите мнения и те решават за кого да гласуват. България се намира в НАТО и ЕС и е в кръга на демократичните страни. Много се спекулира, че сме последни в ЕС. За 30 години извървяхме огромен път и се гордея, че правителството ми постави началото му. Страната ни се намира там, където преди 30 години не смеехме и да мечтаем, каза още бившият премиер. Той припомни, че при правителствата на Иван Костов и на Бойко Борисов държавата ни се е справила с кризи. 

„Не ми е работа да коментирам делата на настоящия президент. Този модел понякога работи зле. Балансът между институциите обаче дава възможност да се мисли за това, кое е по-малкото зло“, каза още Димитров. 

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече