Герджиков като ощипана мома, скара се с Виктор Николаев, иска само „удобни“ въпроси

0

- Advertisement -

Ще разберем до 3-4 дни какъв ще е резултатът ми. Освен това на втория тур нещата са коренно различни – тогава сме само двама кандидати. 

Това заяви в ефира на Нова тв и „Здравей, България“ кандидатът за президент, издигнат от ИК и подкрепен от ГЕРБ Анастас Герджиков.

„Сигурен съм за това, че избирателите на ДПС ще гласуват за кандидата срещу Радев, който и да е той. Чисто математически е ясно, че с гласовете на 2-3 партии като ДПС и ГЕРБ никой не може да бъде избран. Просто хората трябва да припознаят победителя“, смята той.

„Радев вече 5 години е в политиката, а дори не е направил нещо за върховенството на закона. Не предложи никаква конституционна промяна или проект. Господин Радев „оглави“ тази промяна преди около година. Преди това 4 години не прави нищо, а си стоя в конфликт с Борисов и с главния прокурор“, каза той.

Герджиков е категоричен, че в неделя ще получи повече проценти, отколкото предвидените в последното проучване на „Тренд“. „Все пак по-различна и важна ще е картината на втори тур“, смята той.

„Няма да откажа подкрепа от никой български гражданин или партия“, каза той и коментира новите кадри от спалнята на Борисов:

„Ако вие имахте такива пари, щяхте ли да си ги държите в чекмеджето“, запита той. Относно казуса с „Хемус“ пък каза, че разследващите органи и прокуратурата ще си свършат работата.

Герджиков натърти и, че всички тези обвинения идват именно в седмицата преди изборите, а това според него не е случайно. 

Кандидатът за президент многократно укори водещите, че му задават все едни и същи въпроси от преди четири седмици и всички са свързани с ГЕРБ. Той ги помоли да спрат и да се поинтересуват от нещо различно от ГЕРБ и подкрепата им към него.

Вие продължавате да ме питате за ГЕРБ, както преди четири седмици, нищо ново не ме питате. Няма как да откажа покдрепа на най-голямата партия, това не ме прави нито член, нито привърженик на ГЕРБ. Това не ме прави отговорен за всичко свършено от тях, добро или лошо.

Интересува ли ви истината и да има справедливост?, пита Николаев.

Да, интересува ме, останалото е инсинуация. Но Вие ми задавате абсурден въпрос, допълни Герджиков.

Кой въпрос е абсурден?, попита Виктор Николаев.

Абсурден е въпросът дали мога да откажа подкрепа от ГЕРБ, контрира Николаев.

Няма такъв въпрос, питахме ви за машините и магистрала „Хемус“?, намеси се и Мира Иванова.

Отговорих десетки пъти на един въпрос, който ми зададохте преди четири седмици, искате ли да продължим разговора, каза Герджиков.

Това не е вярно, не сме ви задавали въпроса за „Хемус“. Слагате подвъпроси, които не са зададени, ние не сме Ви питали за „Хемус“, продължи Николаев.

Нека продължим напред, потуши напрежението Мира Иванова. 

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече