Христо Иванов с мандат от „Да, България!“ да води преговорите за участие в правителство

0

- Advertisement -

Националният съвет на „Да, България!“ даде мандат на председателя в оставка Христо Иванов да води преговорите за съставяне на правителство.

Дата за избор на ново ръководство на партията ще бъде посочена следващата седмица.

Преговорите за коалиционно правителство ще води Христо Иванов. Очаква се и останалите две формации от „Демократична България“ – ДСБ и Зелено движение да получат мандати за преговори, за да може коалицията да участва единно в процеса.

- Advertisement -

След вчерашната среща с лидерите на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и Асен Василев стана ясно, че диалогът е конструктивен. И четирите партии ще подготвят коалиционно споразумение.

Всички са единодушни, че изключително важно за страната е да има правителство.

На срещата с „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“ имена за министерски постове не са обсъждани, а само оставката на Иван Гешев като главен прокурор.

На снощното заседание на Националния съвет на „Да, България!“ слабите резултати на дясната коалиция не са коментирани. Следващата седмица се очаква ново заседание на партията, на което те ще бъдат анализирани и тогава ще бъде определена датата за най-висшия форум на партията, на който ще бъде избрано ново ръководство.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече