Методи Андреев: Радев не пожела да се инкорпорира с мафията, а влезе в схватка с нея

0

- Advertisement -

„В неделя ще отида и ще отида да гласувам за Радев, а няма да си остана вкъщи както ме съветват мои приятели. И така ще гласувам не ЗА, ще гласувам ПРОТИВ мафията. Ще гласувам за политиката на президентството, която не стана част от мафията на ГЕРБ/ДПС и задкулисието“. Това каза Методи Андреев, бивш депутат и председател на Комисията по досиетата, в предаването „Денят с Веселин Дремджиев“ по ТВ+ и ТВ1.

„Радев не пожела да се инкорпорира с мафията, а влезе в схватка с нея. Ще гласувам България да върне своята демокрация“, допълни Андреев.

„Форсингът на ДПС за това НС е бил част от плана с ГЕРБ да имат поне 100 депутати, ИТН да блокира за трети път създаване на правителство на промяната и тогава тези „спасители в ръжта да излязат, да скъсат ризи и да кажат – време е да гледате на нас не като на статукво, а като спасители на България. А недостигащите гласове, това го доказва – това, което прави Нинова в момента, щяха да дойдат от БСП“, анализира бившият народен представител.

- Advertisement -

Защо Слави Трифонов след това тежко поражение не подава оставка? За несменяем ли се мисли?“, запита Андреев.

За грешките на Демократична България, довели до този срив на гласоподаватели и разминаването им с кандидат-президентската кандидатура на Лозан Панов, гостът на Веселин Дремджиев заяви следното: „ДБ трябваше да излъчи своя кандидатура, която да бъде разпозната като „партийна“, а не да подкрепя издигната от Инициативен комитет „външна“ кандидатура, пък макар и на почтен магистрат, който обаче не успя да влезе в политическите одежди“.

„Трите основни причини за срива на подкрепа към Демократична България са: прекаленото „партизиране“ на обединението, довело до капсулиране в партийните ядра; избутването на задни места, а не на водачески (съобразно рейтинга им) на силни граждански кандидатури като тези на Мартин Димитров, Георги Ганев, Петър Славов, събрали най-голямата преференциална подкрепа; неотварянето към гражданите под влияние на натиска на партийците и невъзможността на Христо Иванов да казва „не“ на приятелския си кръг за претенциите им“, посочи Методи Андреев. 

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече