Остана висящият въпрос: Защо ГЕРБ не иска касиране на изборите

0

- Advertisement -

На машина в секция 244606022, това е в София, в 24-и район, „Продължаваме промяната“ получават 103 гласа, а в протокола, който е подписани от всички, пише 23. Това са 80 гласа, които са фантоми. Да кажем, че това е само в тази секция, но не е. Има и още – в друга столична секция (№234623006) в броенето на контролните разписки резултатът на ПП е нула, но машинката е отчела 80 гласа. В трета софийската секция – №234608002, са преброени 25 контролни талона за „Продължаваме промяната“, а на машинката са 85.

Тези резултати стоят на сайта в ЦИК, това са само три секции. Тези разлики се оказват единствено и само в полза на ПП ПП.

Другото нещо в тези избори е тоталният натиск срещу хора и активисти, които искат да направят кампания. Кампания е освен да качваш билбордове и да лепиш плакати, а и да ходиш и да агитираш. И когато дойдат служители да подписвам протоколи, ми ограничават правото да правя кампания.

Видяхме и друго нещо. Как единият кандидат за президент се скара с българските турци. Аз живея с тази хора, те са ми съседи. Утре как ще се гледаме? Каква е целта. Г-н Радев дълго време се кри, отказваше да се яви на дебат, но малко преди дебата, едни хубави едри момчета, тръгнаха към турското посолство. Една част отидоха и пред БНТ да спрат проф. Герджиков да не влезе в студиото. При такава ситуация много трудно се прави кампания.

Притеснява ме това – защо другите политически субекти мълчат? Защо ГЕРБ не са поискали касиране на изборите? Всички говорят, че тези машини имат 4 болтчета и като ги махнеш, може да сложиш каквото си искаш вътре. Възможно е, да се покаже, че тези машини имат блутуут. Изпитвам съмнения. Въпросът е с какво усещане ще останат хората. Когато разбереш, че си бил измамен и излъган. Чак такива измами и лъжи не са се случвали при всички избори, които сме правили.

Пускаш техник при машините, няма кой да го следи какво прави, даже и председателят на комисията. Контрол няма. Ако тези, които победиха искат такава победа – халал да им е. Това ще им се върне. Предполагам, че всички, които работят с машините, са много съвестни. Но някой може да направи Божа грешка, без да иска. Кой ще успее да посочи, че е направена грешка? Ако техникът е допуснал грешка и тази грешка се окаже, че има разминаване, кой ще носи отговорност за това – ЦИК ли, от фирмата ли? Има нещо сбъркано в тези машини.

Думите на Радев за Крим не са грешка, това не е неволна грешка на човек, който пет години обитава президентството. Поне да замълчи, да измисли фраза, за да се измъкне. За да го каже това нещо, е искал да привлече русофилската част от обществото. Да, ще привлечеш 10%, но проблемът е, че това заиграване ни вкара в едни ужасии на дипломацията. Какво обясняват едни други държави? Ако утре реши примерно Анкара да си побие флага в Кърджали, дали Кърджали става турска част? Той мина през трупове. Единият е да ни влоши отношенията с ЕС и НАТО.

Като нарушител на Конституцията не намери начин да се извини, нищо не опита, опита се да замаже. Изпрати едно писмо за натиск над Конституционния съд. Човек, който за да си осигури втори мандат удари БСП, удари „Да, България“, удари хората на Слави да паднат от първото място, и всичко това в името на втория мандат. Този, който го подведе, за за бъде нарушена Конституцията, му дава цялата възможност да си разиграва коня на политическия пазар. Какъв пример дава държавният глава на България на обикновения кокошкар? След като държавният глава може да нарушава Конституцията, сигналът за хората е не се съобразявайте с никакви закони. Рашков може да ходи само да гони и да плаши бабите.

Кирил Петков наруши закона и миналата седмица, като агитира в изборния ден. Има едно поколение от хора, които харесват лошите момчета. Много е интересно, когато един човек генерал наруши Конституцията и това започва да те дърпа. Нашето общество в момента е на дъното – образователно, като интелект ако щете. Докарахме се до там, да ме извини Луна, Луна да постигне този резултат – това е потресаващо, това говори докъде сме стигнали. Да се стигне до там да гласуваш за хора, които са нарушили Конституцията.

- Advertisement -

Къде беше Радев преди една година? Какво говореше? Какво правеше? Не беше ли едно спокойно президентче, който се водеше в една кола и неговите съветници се опитваха да му организират някакво пътуване в чужбина. Кога се усети, че трябва да се бори с Магнитски? Кога Бойко Борисов стана такъв голям престъпник? Занимавам се с някакъв вид политическа информираност, не си спомням Радев да е казал нещо за кюлчета, за мутри? Защо мълча толкова време, защо мълча, г-н Радев.

Мина през още един труп. Той мина през трупа на БСП. Това са хората, които го намериха, припознаха, издигнаха, бориха се за него, направиха го президент. Какво успя да направи с този нов проект? Зашлеви едни от най-шумните шамари на БСП. В името на точно това – да минеш през трупове, да се опитваш да удушиш една партия на 120 години. Какво направи с Мая Манолова, с „Да, България“, със Слави, които застанаха зад юмрука му? Какво направи с тези хора? Неговата благодарност е Мая Манолова зад борда.

Радев твърди, че има готова Конституция. Да му припомня как се правят другите Конституции. Събират се във Велико Търново и общуват множество от хора, всеки дава някаква гласност, след което приемат Конституцията. Другата Конституция имаше някакви обсъждания, събираха се хора, имаше дискусии. Не съм чул Конституцията, която я показва Радев. Тя не е съгласувана с никой. Сега изведнъж някой ще ми направи едно мнозинство в парламентарни групи, които той е нагласил по собствен образ и подобие.

Каква външна политика ще ни бъде той? Успя да пообиколи малко, да си сложи на снимки някои лидери, едва ли не, че с Макрон са лични приятели или си пеят чая с кралицата. Ще се опитат със сигурност и САЩ и ЕС да направят така, че Северна Македония да стане по-бързо част от ЕС. Това е една голяма геополитика. Въпросът е да не загубим основните неща, които ги имаме със Северна Македония. История и факти, въпросът е в тълкуването.

Със сигурност новото правителство ще приеме Истанбулската конвенция заради натиска, света отива в тази посока.

Ако Радев си въобразява, че тези две млади момчета, заедно с БСП, ще му играят по гайдата, гарантирам, че няма да стане неговата. Смятам, че ще успеят да съставят правителство и то ще бъде прието в по-голямата част от обществото. Имаме нужда да правим бюджети, да се вкарат закони. Може би в тази конфигурация ще потръгнат нещата в началото, защото е като меден месец и след това ще започнат търканията. Тези двама нови лидери са с много силно его. Те се опитват да се покажат. От другата страна има солидни хора с опит. ГЕРБ най-вероятно ще бъдат опозиция. Ще има търкания, а доколко ще издържат и четирите формации да бъдат гъвкави, ми е трудно да гадая.

Ако имахме силна политическа воля, този човек трябваше да е подведен под отговорност. Смятам, че веднага трябва да подведат по отговорност двамата, които са нарушили Конституцията. Може да има и трети човек – министър-председателят на държавата.

Автор:Нидал Алгафари

Източник: „ТРУД“

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече