Радев с двоен стандарт: Журналистите влизат в Президентството с маски, членове на ПП „Възраждане“ – без…защо?!

0

- Advertisement -

Достъп до президентската институция ще бъде осигуряван през официален вход не по-късно от 15 минути преди началото на всяка среща, след представяне на валидни лична и журналистическа карта. Представителите на медиите ще имат възможност да запишат встъпителните думи на всяка среща. Журналистите ще преминават през проверка за наднормена температура и следва да носят лични предпазни средства предвид епидемичната обстановка„. Това е част от официалното съобщение до медиите относно консултациите при президента с парламентарните групи в 47-то Народно събрание.

Вчера (7 декември), както е добре известно, депутатите решиха зелен сертификат да не важи за тях, като са на работа. Нищо, че важи за куп обикновени граждани – най-вече работещи в частната сфера на услугите.

Но при президента стана още по-нагло – журналистите да си носят лични предпазни средства, само че носят ли си ги идващите на консултация парламентаристи? И по-точно – тези от „Възраждане“. Поне в излъченото видео, при това през официалния фейсбук профил на президента Румен Радев, това изобщо не личи.

Може от „Възраждане“ да са носили маски преди излъчването на живо и да са ги свалили преди включването на камерата. Но нещо ме съмнява, предвид позицията им против всякакви противоепидемични мерки заради коронавируса. А за да е супер експертно това, което говорят за КОВИД, при „Възраждане“ кацна доц. Атанас Мангъров – този, който разправяше как COVID-19 ще изчезне през лятото на 2020 година. И този, за който Българският лекарски съюз още се ослушва!

- Advertisement -

Когато се приема закон или норма, важи за всички – независимо дали им харесва или не. Ако на някой не му харесва, отива да се бори в съда. Като не му харесва и не спазва, бива санкциониран. Но при българските политици е отдавна ясно – те си бранят рейтинга и привилегиите, като усукват и извъртат за неща, които са уникално прости. Просто е – не може само на едни да им искат лични предпазни средства и зелени сертификати! А който го позволява и то безмълвно, защото не е политически изгодно, е не само страхливец, но и предател – на държавността!

Или за всички, или за никой – само че на тези, които я карат с двоен стандарт та да не изгубят рейтинг им е пределно ясно, че няма „Възраждане“ да стоят в отделенията за интензивно лечение и да се грижат за нуждаещите се, ако всички до един се направим, че коронавирусът е нещо, което хич не ни засяга и няма нито една мярка да се борим с него. Макар че лично мое мнение е точно най-устатите против мерките и ваксините да ги поканят за санитари в най-тежките ковид отделения, където да докажат тезите си относно мерки и ваксини – с лайвчета във Фейсбук например, посред поредната смяна, измерена в двуцифрен брой часове. Успехите ни в неприлагането на мерки, които важат само на хартия, са много видими – номер едно по надвишена смъртност в света според The Economist! Затова е крайно време да бъде поета отговорност – да, говоря за президента Румен Радев и за тези, които ще продължават промяната. Да вземат да я продължат най-после така, че да не сме първи в най-гадната класация!

Автор: Ивайло Ачев

Източник: Actualno.com

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече