Българинът Илиян Кузманов оглави класацията за най-сексапилен писател в света за 2021 година на сп. „FilmDaily“

0

- Advertisement -

Илиян Кузманов официално е провъзгласен за най-сексапилен писател за 2021 година от култовото FilmDaily. А каква година бе 2021 за него, а и изобщо за българската литература. Илиян, който е не само писател, но и активист, социален предприемач и журналист успя да излезе извън традиционните рамки и със взлом влезна в комерсиалната и международната поп литература, чрез продажби и атрактивност. Както вече Ви споделихме той е първият български писател, съумял с първата си книга „Ако срещнеш Буда, убий го!“ да се изкачи в Топ 20 по продажби на Амазон.

Илиян е първият български писател с престижна литературна награда за океана – Литературни Титани, като е и финалист на най-комерсиалния конкурс за литература Readers Favourites с награден фонд $100, 000.

Списанието за популярна култура FilmDaily, четено от над 2 милиона души дневно, съвместно с бостънския вестник – The Boston Courier, избират между стотици писатели, не друг а Илиян Кузманов, за Най-сексапилният писател за 2021 година, а ето какво те пишат за него: „Защото той е истински. Защото той е съвременната версия на Хемингуей. Не само талантлив и успешен писател, но и активист, журналист, пътешественик и истински боец… Кузманов е „само направен“ човек с успех, изписан по цялото му лице, но там се виждат и белезите, от които се е научил… Представете си невероятната съвкупност от Хемингуей и Синатра и ще получите нашия номер едно за 2021 г. – Илиян Кузманов!“

- Advertisement -

Не случайно бостънското радио CIAO USA Radio Italia го определят като един от най-интересните и мистериозни майстори на белия лист. В Бостън го свързват и със семейство Бонано и Шестте Семейства в Ню Йорк, като отдават на тях неговият пробив в Лондон и възможността да работи за ‚много интересни и мистериозни семейства“. CIAO USA Radio Italia го свързват и с тибетски Лами, от които черпи вдъхновението да създаде книга, определяна от автори на многобройни бестселъри като „истински диамант “- предположения, които Илиян напълно отрича. Илиян е медийна сензация зад Океана, където отбелязалите неговите успехи и харизма медии са над хиляда, сред тях са NBS, USA Today, CBS, FOX, Market Watch, който вече повтарят и потретват името му….

А колко е престижно отличието, което Илиян завоюва, говори дори отношението на „победените“ от него. Adam Cesare, най-продаваният автор в Щатите, и на 7-мо място по сексапил, казва в tweet: „7-мото място в класацията на Film Daily е второто най-съществено отличие за мене за 2021 година, след това че станах най-продаван автор! “
Така че наред с гордостта, която ни донесе Илиян е хубаво да преосмислим, какво означава сексапил, дали е обвивка, излъчваща парвенющина, вулгарност и пари или е на първо място съдържанието показващо многопластовия характер и душевен мир?

Напълно спокойно можем да кажем, че Илиян е въплъщение на Американската Мечта, момчето от улицата, започнало от нулата, той получава житейските си уроци по най-суровия начин и въпреки трудностите, успява да покори не един търговски връх. Неговата история е изпъстрена с много пътешествия, „добри учители и правилни хора“ както се изразява той и напълно липсват богати и влиятелни родители. Той е един от най-интелигентните хора в света, член на Международната МЕНСА, завършил право в България, а от студентската скамейка поема към Канада, където се издържа сам и сам си плаща образованието, става и помощник на един от кандидат кметовете на Монреал. Великобритания е следващата му спирка, където Кузманов създава мулти милионен бизнес, там създава и първия български социален бизнес с многобройни чужди отличия. В България, където е в момента, основа Фондация Арт Ангел и е на път да реализира най-мащабния и всеобхватен социален проект у нас, забележете – съвместно с Министерството на Правосъдието.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече