BIRD.bg отговори: Разполагаме с доказателства, че сме търсили адв. Велимир Атанасов от случая #ЖосиГешев

0

- Advertisement -

„Разполагаме с доказателства, включително запис, че сме го търсили много пъти и сме предложили да се срещнем с него“, пишат от сайта за разследваща журналистика     

„Адвокат Велимир Атанасов от случая #ЖосиГешев пратил право на отговор, в което лъже, че не сме го търсили за коментар. Разполагаме с доказателства, включително запис, че сме го търсили много пъти и сме предложили да се срещнем с него“.

Това написаха от сайта за разследваща журналистика Bird.bg в своя публикация във Facebook.

Става дума за право на отговор, изпратено до медията ни на 18.12.2021 година, след публикуването на разследването на Bird.bg за участието на главния прокурор Иван Гешев в отнемането на бизнеса на Георги Цолов Георгиев, производител на млечни продукти с марката „Жоси“. Разследването е направено съвместно с гражданско сдружение „БОЕЦ“.

- Advertisement -

Съдейки по разследването, участието на адв. Велимир Атанасов по казуса е, че е бил посредник между Георги Цолов Георгиев и Иван Гешев.

„Сами преценете дали може да се вярва на другите му твърдения! Впрочем, той (б.р. Атанасов) е второстепенен актьор в тази корупционна схема“, пишат още те.

Стана ясно, че МВР е започнало проверка на Гешев по случая след сигнал на гражданско сдружение „БОЕЦ“.

Източник: Fakti.bg

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече