Джонсън към британците: За Коледа подарете нещо невероятно на близките си – ваксинирайте се

0

- Advertisement -

След две години на пандемия не мога да ви кажа, че сме се излезли от нея. Това казва британският премиер Борис Джонсън в посланието си за Коледа.

„За милиони семейства из страната, надявам се и вярвам, че тази Коледа е и ще бъде значително по-добра от миналата“, подчертава той. Джонсън визира миналата Коледа, когато хората бяха в локдаун заради варианта Алфа на вируса и ваксинационната кампания едва-що беше стартирала.

- Advertisement -

„Ако тази година вие имате нужда от една по-голяма пуйка, ако имате повече зеле за рязане и повече съдове за миене, то това е по-добре, защото тези ритуали имат голямо значение. И ако тази година купчината разкъсана и смакчана опаковъчна хартия е по-висока, това е точно, защото ние си подарихме един невидим и безценен подарък – ваксинирането“, казва премиерът, визирайки това, че британците ще празнуват в по-широк семеен кръг благодарение на напредването на ваксинационната кампания. Но тъй като много британци са заразени и ще трябва да спазват самоизолация, това означава де факто, че пак доста хора ще прекарат Коледа, изолирани от близките си.

В коледното си слово Джонсън допълва, че ако на теория времето не стига за купуване на подаръци, има винаги „нещо невероятно, което вие можете да дадете на вашето семейство и на цялата страна и то е да се ваксинирате, било то с първа, втора или бустерна доза“.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече