Критики към премиера Кирил Петков: Прави 6 грешки в 3 изречения

0

- Advertisement -

Куп правописни, пунктуационни и граматически грешки в три изречения от премиера Кирил Петков. Това са установили потребители във Фейсбук, които следят постовете на министър – председателя. Поводът е съобщението му за възстановения водопровод в Община Гърмен.

Тази сутрин в 5:10 часа, след почти едноседмична, денонощна работа бе напълно възстановен авариралия водопровод в Община Гърмен. Така вече във всички 8 села засегнати от бедствието има нормално вадоподаване за 10500 жители и около 3000 туристи. Благодаря на всички за огромната работа!

В текста има 6 грешки. Ето какво написа Мариела Бойкова във Фейсбук по този повод:

Това е скрийншот от профила на Кирил Петков.

Аз ли усещам някакъв нов култ към личността или бъркам… защото каквото и да каже Петков все е: какво толкова, това ли е най-важното, млад е още… и един куп все такива опити за оправдания Прочетох коментарите под двете му публикации и никой – дори по деликатен начин, не му посочва, че в православието няма „Честита Бъдни вечер“, на лични също вероятно никой не му е обърнал внимание, защото този поздрав продължава да си стои. Община Сандански – близо 42 хил. жители, е по-голяма от община Гърмен 4 пъти. Сандански е около 26 хил жители.

Гугъл ме информира, че прогнозата на местното хотелиерско/ресторантьорско сдружение е за около 3 хил гости по празниците, като вероятно се има предвид и Мелник, а Сандански и Мелник са много популярни туристически дестинации…

- Advertisement -

Петков продължава да хвърля числа в пространството с голям размах, а не трябва, защото вече е премиер и това го задължава да е по-обран и подготвен, вкл. във Фейсбук. Профилът му е ограничен за писане само за неговите Фейсбук приятели.

Бойко Борисов също във Фейсбук е с личен профил, но от самото начало е отворен за писане за всички и редовно има много язвителни и обидни коментари, които не се трият, а оплакванията за блокирани са изключително редки (имам една Фейсбук приятелка, която е блокирана преди години). Критичното мислене е така необходимо за едно гражданско общество, липсата му или премълчаване на основателна критика не е промяна към по-добро!

П. П.

Вероятно няма да стигат всичките пръсти на двете ми ръце да преброя през изминалата година аварите на остарелия водопровод на нашата улица в централната част на Сандански и колко много са сумарно часовете без вода по тази причина.

Остарелите водопроводи са проблем предполагам в много части на страната.

Не разбрах Триград още ли е отделен от света – и чрез Гугъл не научавам..

Източник: Actualno.com

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече