Без лицемерие: За фойерверките и разбитите тротоари

0

- Advertisement -

Столична община печели седмичния приз за лицемерие. В профила си във Фейсбук кметицата Фандъкова обяви, че празничната заря се отменя. И призова гражданите да се въздържат от фойерверките. Силният шум от гърмежите се отразявал негативно както на бебетата и децата с увреждания, така и на животните, обобщи градоначалничката.

За фойерверките и разбитите тротоари - без лицемерие
За фойерверките и разбитите тротоари - без лицемерие
За фойерверките и разбитите тротоари - без лицемерие
pic

- Advertisement -

pic
pic

Не знам колко животни са се стресирали трайно от празничната заря в центъра на столицата, но по кварталите е малка Кербала. А точно там столичната кметица и антуражът й рядко стъпват. И по-добре за тях, бих казала. Преди седмица се пребих като куче пред подлеза на автостанция „Изток“. Стъпих на счупена плочка и другият ми крак пропадна в шахта. Пльоснах се по очи буквално на стълбите. Синът ми ме удържа да не се търкулна надолу. А ако вместо мен някой пенсионер се беше затичал да хване оределия трафик на трамваите, щеше да стане на кълбо. И това щеше да му се отрази доста негативно и трайно.

В друга държава потърпевшите от разбитите тротоари на столицата и дупките по пътищата биха станали милионери. Тук нямаме навика да водим дела за такива неща, падаме и ставаме, продължаваме. Иначе от сини, зелени и пембени зони не можем да се оплачем. Къде по-евтино е да се тегли черта с боя и да се пуснат вредители (паяци и „скобари“) по кварталите. А за тъмните и вандалски порутени подлези, в които се носи воня на пикня, пари няма. Но пък това не носи негативни емоции на поддържащите реда и хигиената в града. Важното е лицемерно да се прояви грижа. Еднократно. А през останалото време – безнадежден мрак.

Автор: Кристи Петрова

Източник: Politika.bg

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече