Максуел призната за виновна, че помагала на Епстийн за сексуално малтретиране на момичета

0

- Advertisement -

Британката Гилейн Максуел, известна фигура във висшето общество, бе осъдена от федералния съд в Ню Йорк заради привличане на непълнолетни момичета за сексуално малтретиране от финансиста Джефри Епстийн.

Тя бе призната за виновна по 5 от общо шест повдигнати обвинения и може да получи до 65 години затвор.

Присъдата сложи край на едномесечен процес, включващ разкази за сексуалната експлоатация на момичета на 14 години. Четири жени описаха как са били малтретирани като тийнейджърки през 90-те и началото на 2000 година  в разкошните домове на финансовия магнат Епстийн във Флорида, Ню Йорк и Ню Мексико.

- Advertisement -

Гилейн Максуел (60 г.), дъщеря на бившия медиен магнат Робърт Максуел и близка приятелка  на  финансиста Джефри Епстийн, е призната за виновна за сексуален трафик на непълнолетни лица за участие в престъпна сексуална дейност и три обвинения в заговор.

По време на процеса  24 свидетели дадоха показания за живота в домовете на Епстийн, а пилотите на частния самолет на финансиста, които  свидетелстваха, споменаха познати имена от елита, като британския принц Андрю, Бил Клинтън, Доналд Тръмп  и др.

Според защитата Максуел е жертва на отмъстително съдебно преследване, замислено да раздаде правосъдие на жени, след като Епстийн се самоуби, докато чакаше съдебен процес през 2019 г.

Адвокатката на Максуел, Боби С. Стърнхайм, каза, че обвиненията срещу Гилейн са за неща, които Джефри Епстийн е направил, а на излизане от съда заяви, че са много разочаровани от присъдата, готови са да  обжалват и вярват ,че Максуел ще бъде оправдана.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече