Новите управляващи гонят пенсионерите от властта, ами „калинките“ на ГЕРБ кога?

0

- Advertisement -

Министерствата се чистят от пенсионери. И това не е новост, след като от правителството заявиха, че ще съкращават хиляди от администрацията. Друг е въпросът, че под прикритие във ведомствата остават много кадри на ГЕРБ. На всичко отгоре читатели информират, че и при новата власт се появяват калинки на рояци.

Това с освобождаването на пенсионерите е добро начало. Има много млади хора, които търсят място под слънцето. Но не се ли забравя от властта, че законът дава равни права на пенсионираните с всички останали. Не е ли това някакъв вид „дискриминация“, която ще доведе до връщане на работа на пенсионери след време, спечелили дела срещу държавата.

Ето и друга гледна точка: Щом служителят е придобил осигурителен стаж и възраст за пенсия могат спокойно да го освободят – законът дава това право. Друг е въпросът, че има ведомства с такива мижави заплати, че млади хора ще ги заобикалят. Друг въпрос е, че пак се постъпва избирателно в някои ведомства.

Не трябва ли критерият да бъде дали някой върши работа или не, а не в зависимост от възрастта? Има ли смисъл да изгониш кадърен пенсионер и на негово място да поставиш необразован и мързелив по-млад човек? Не е ли грешен този път?

Пенсионерите си тръгват за добро или за лошо. Но ще останат ли калинките на ГЕРБ? Във всяко министерство има такива, които продължават да бъдат зависими от предишната власт. Помните ли, че на Борисов и сие им бе необходима поне петилетка, за да прочистят ведомствата от кадри на Столетницата. Сега гербаджийските калинки са се окопали в очакване на по-добри времена. И евентуалното им изчегъртване навярно ще бъде съпроводен с вой до небесата. Но новата власт няма друга алтернатива. В министерствата всички знаят имената им.

- Advertisement -

За съжаление, будни читатели на сайта сигнализират, че калинки на рояци са разперили крила и при новата власт. Вече се писа, че един високопоставен кадър с немного опит развъртя метлата и раздава правосъдие във всички посоки. Хора с елементарна подготовка пълнят кабинетите и съветническите квоти във ведомствата.


А в едно от министерствата една девойка с минимален опит е назначена за зам.-министър заради близки отношения с министъра.

Ще продължи ли промяната и с хвърченето на калинки?!

Автор: Калин Неврокопски

Източник: Frognews.bg

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече