Кирил Петков: Милиард и половина е целият пакет от мерки за бизнеса

0

- Advertisement -

„Доколкото знам вчера е имало доста добър напредък за това как да се рамкират помощите. Те ще бъдат от една цена нагоре, доколкото знам това е 185 лв. на мВт/Ч.“, това заяви министър-председателят Кирил Петков в кулоарите на парламента.

„Нашата политика е да премахнем течовете от системата преди да прехвърлим разходите на крайните потребители“, категоричен беше той.

„Аз съм много доволен, че с този стимул, който предложихме и добрата информационна програма на МЗ, имаме 90 000 ваксинирани, което е прецедент“, добави Петков.

„Тези 75 лв. бяха просто едно допълнение към информационната кампания. Според мен на този етап са напълно достатъчни“, подчерта Петков.

- Advertisement -

„Аз докато съм премиер няма да има задължителна ваксинация. Искам от сърце да махнем зеления сертификат, но това е свързано с нивата на защита, които да ни покажат, че нямаме здравен проблем и не се запълват интензивните легла, което не трябва да бъде с цената на човешки животи“, каза премиерът.

„В нашата инвестиционна политика. по най-бърз начин трябва да правим наши инвестиции, които да не са афектирани от инфлацията. За хората, които не са защитени от нея, търсим дефиниция за „енергийно бедни“. Целият енергиен потенциал на държавата трябва да се използва“, категоричен беше министър-председателят.

„Търсим възможност да намалим цената на газта с министъра на икономиката и министъра на финансите. Работим по увеличаване на доставките на азерски газ, които ще свалят цената“, заяви той.

„Има смисъл. Всички мнения трябва да бъдат чути“, заяви той по повод провеждането на Съвета за национална сигурност при президента.

За РСМ имаме коалиционно споразумения и аз на 100% ще се придържам към него. Идеята за добросъседство трябва дава посока, в която да се движим, но рамката, в която преговаряме е тази на коалиционното споразумение“, категоричен беше Кирил Петков.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече