Анализатор: Шефът на Булгаргаз се държи като човек на Борисов, гледащ към ареста

0

- Advertisement -

Този човек се държи много, много странно. Уплашен е и все повече заприличва на някой, който е извършил нещо много лошо и очаква да бъде задържан. Знае за какво става дума и прави епични усилия да прикрие големите пакости. Дали не е зависим от тези, които са го назначили? Те ли са му разпоредили да обслужва интересите на руската Газпром или да/не?

Защо се получава така: Русия печели стотици милиони от по-скъпия газ, продаден на България, а всички българи губят стотици милиони, защото Булгаргаз овърта за възможността да разполагаме с договорените количества азерски газ, значително по-евтин от руския. Николай Павлов и въобще ръководството на Булгаргаз руския интерес ли защитават или българския? Павлов твърди, че е предан на националния интерес, но поведението му не излъчва достоверност… Нещо повече, той обещава на 11 януари „Булгаргаз“ да внесе заявление до Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) с прогнозна цена на газа с „поне 12-13% по-ниска“ от сегашната. Това обаче едва ли ще разсее облаците около дейността на дружеството, която той упорито държи в дълбока тайна, макар да става въпрос за публични средства.

И още нещо. На питанията за продажба на газ от находището в Чирен за Румъния, Павлов заявява, че Булгаргаз не продава количества на северната ни съседка. На уточнението, дали това не се прави от някоя посредническа фирма с лиценз за подобна дейност той вдига рамене – не знаел дали има такова нещо, а и не му било работа. Той не знаел?!… Половин България знае, само Шефът на Булгаргаз няма понятие. Павлов наистина ли смята, че българите до един са идиоти?

Твърде показателно е също, че шефът на Булгаргаз се явява по медиите сам и отказва да участва заедно с експерти, които познават ситуацията и темата доста добре и изричат факти, които той не може да опровергае. Защо така?

- Advertisement -

Всъщност дали Павлов не предпочита да бъде арестуван, за да се избави от огромната тежест да обяснява неща, в които не вярва самият той? В ареста няма да му звънят по телефона хора, от които той очевидно много се страхува. Или много им е задължен.

Това скоро ще се разбере. Както и дали към онова чекмедже с пачките не са пътували и суми от енергетиката с руски или български произход. Няма да има изненадани българи, ако излезе нещо такова. Не казваме, че е така, както не казваме, че Павлов е човек на Борисов, но отстрани изглежда така.

И да не забравя: Ако някой е обещал на Павлов прокурорски „чадър“ – излъгал го е. Иван Гешев си има достатъчно дертове по спасяването на Борисов и своето собствено. Известно време ще го залъгват, но в един момент ще стоварят всичко върху него и ще се кръстят, че нищо не са знаели. Затова е най-добре Павлов да си намери добър адвокат.  

Автор: Емил Азар

Източник: Frognews.bg

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече