РЗИ ОТГОВОРИ: Интерпретациите, че ще затварят София са неверни

0

- Advertisement -

Съгласно издадената заповед на Министъра на здравеопазването № РД-01-13/11.01.2022 г., Ви информираме, че положителните резултати от тестове за COVID-19, проведени на 10.01.2022 г, както и техните контактни лица, ще бъдат поставени под задължителна карантина съгласно цитираната Заповед и направените в нея изменения и допълнения. Това написаха от пресцентъра на Столичната РЗИ.

В рамките на днешния работен ден ще бъдат информирани ангажираните и контролиращи изпълнението на Заповедта институции.

- Advertisement -

Информираме Ви, че интерпретации, които се появиха в публичното пространство, за „затваряне“ на София-град са неверни. Институциите и експертите следят общата картина на заболеваемостта в столицата и предлагат решения на отговорните звена в системата – това е динамичен процес, който цели разработването на максимално адекватни противоепидемични мерки, които се решават на държавно ниво.

Във връзка с извънредната натовареност на РЗИ – София и в условията на тежкия кадрови дефицит, в който институцията работи, отново молим гражданите, които имат желание да се включат като доброволци в помощ на процеса по прилагане на противоепидемичните мерки, да се свържат с нас на имейл priemna@srzi.bg.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече