Държавата да плаща разноските на карантинните хотели

0

- Advertisement -

Водят се преговори за обособяването на карантинни хотели, където да бъдат настанявани лица с коронавирус, а разходите се поемат от държавата. Това заяви туристическият министър Христо Проданов в ефира на Нова нюз. 

По думите му се обсъждат и икономически мерки за засегнати обекти от мерките.

„Ако има затваряне, трябва да има компенсации за загубите, към момента се дискутират конкретни параметри. Браншът настоява за обезщетения в размер на 70% от оборота от 2019 г. Склонен съм да подкрепя това, справедливо е“, категоричен бе той. 

- Advertisement -

Министърът информира, че засега посещенията в зимните ни курорти вървят много добре и се надява новите мерки да не променят това. През периода декември 2020 – 2021 г. например се наблюдава ръст на британските туристи, пристигнали у нас – те са се увеличили 7 пъти. 

Проданов коментира и новината за разпространението на фалшиви сертификати в Пампорово. 

„Проверките за здравния документ е въпрос на отговорност на управлението на обектите. Инспекциите са работа на РЗИ, нарушенията не са основание за отнемане на лицензи на хотели“, убеден е Проданов, според който ако трябва да има локдаун, то той трябва да бъде за всички, а не само за туризма, хотелите и  ресторантите. 

По отношение на летния сезон ресорният министър обобщи, че очакванията на ведомството са оптимистични, но броят на резервациите все още не е значителен, тъй като се наблюдава тенденция туристите да избират ваканциите си в последния момент

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече