Доц. Мангъров: Лекарският съюз не обели дума, когато НОЩ говореше за чували и трупове

0

- Advertisement -

Моите думи не са всяване на паника, никога не съм всявал паника, това се вижда от двугодишния опит, който имаме с цялата епидемична обстановка. Твърдението за всяване на паника от БЛС се основата на тоталното неразбиране на колегите от БЛС, особено от тези, които са в ръководството, на същността на ваксините и техните нежелани реакции. Имаме определен брой хора, които са ваксинирани и са починали. Имаме две хипотези – тези хора са ваксинирани и са починали, защото при тях ваксината не работи. Тук става дума, че за част от случаите ваксините не работят, което много сериозна нежелана реакция. Имаме и втора хипотеза – Имаме хора, които са ваксинирани и са починали. Можем да допуснем, тъй като ваксините са в третата фаза на клиничното си проучване, че са починали, защото са ваксинирани, т.е. от самата ваксина. Има хора със същите характеристики и със същото заболяване, които не са починали. Това коментира инфекционистът доц. Атанас Мангъров пред ЕВРОКОМ.

„Това са две неща, които трябва да се уточнят преди да се говори за масово и силото налагане на ваксинацията срещу ковид-19. За съжаление БЛС не взема никакво отношение по темата и повтаря папагалски неща, които чува отвън“, каза още той.

- Advertisement -

На въпрос какво ще отговори относно статистиката на Министерството на здравеопазването, че досега няма нито един доказан случай на смъртност заради ваксина срещу ковид-19 Мангъров отговори: „Да, ние сме остров на спокойствието, както сме остров на спокойствието по отношение на корупцията. В Ввропейската медицинска агенция е публикуван доклад от 1800 страници, в които са събрани нежеланите случаи от целия Европейски съюз. Ние тук сме остров на спокойствието, това не може да е истина“.

„Аз никога не съм казвал на хората да не се ваксинират. Всеки, който иска да се ваксинира може и трябва, и нека да се ваксинира. Тези ваксини, които така или иначе са в клинично изпитване е, че се налагат за масово прилагане. Нашата страна се опитва да замита проблемите под килима. Лекарският съюз не обели и дума, когато от Националния оперативен щаб говориха за чували, трупове, за майки, които натъпкват своите деца в препълнените хладилници, което си беше чиста проба налагане на страх, а сега си отваря устата за нещо, което не разбира, защото те действително не разбират ваксините“, каза още инфекционистът.

Софийската районна прокуратура (СРП) се е самосезирала и е започнала проверка след участието на доц. Атанас Мангъров в предаването на „НОВА“, в което заедно с д-р Александър Симидчиев дебатираха върху нуждата от ваксинация срещу Covid-19. Тогава Мангъров заяви, че „564 души, които са починали, са починали, защото са ваксинирани“. Проверката на прокуратурата следва да установи дали има данни за извършено престъпление, каквото е всяването на паника с фалшива информация. Това е заявил говорителят на главния прокурор Сийка Милева, съобщава „СЕГА“.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече