Митева: С изненада разбрах, че зеленият сертификат в парламента е въведен за съпричасност

0

- Advertisement -

Промените в Конституцията не са мираж. Предлагаме комисия за подготовка и обсъждане за промени в Конституцията. Ако бяха мираж, щяхме да сложим един проект на масата. Атанасова каза, че има проект. Христо Иванов имаше внесен проект, въпреки че не отговаряше на изискванията на Конституцията. И ние имахме проект за отпадане на двойното гражданство. ДПС също имаше проект. Това коментира депутатът от ИТН Ива Митева в ефира на бТВ.

- Advertisement -

„Ще правим обсъждания, срещи и ще говорим за промени в Конституцията. Ние ще бъдем толерантни към всички, дори към ГЕРБ. Не знам дали ГЕРБ няма да се включи. ДПС обикаля с един проект, вътре е предложението за отпадане на двойното гражданство. Това, което чух и в момента от госпожа Атанасова е, че проблемът е, че няма лидерска среща и Бойко Борисов не е поканен“, каза още Митева.

„Показвам зеления си сертификат като влизам в Народното събрание. На сайта на парламента с изненада прочетох, че показването на сертификата е знак към съпричасност на българските избиратели и правилата, които важат за всички. Ако зеленият сертификат ще важи за всички, трябваше да бъде въведен първо в Министерството на здравеопазването. Ние нямаме правното основание да въведем правилото за зелен сертификат“, каза още Митева.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече