Костадинов към Петков: Ако кажеш, че Гешев е корумпиран, иди и му го кажи в очите

0

- Advertisement -

Бих посъветвал Кирил Петков да бъде малко по-смел, когато говори по тези въпроси да не чете. Когато излиза и коментира неща, които огромната част от обществото ги вълнува страшно много. Тук говорим за това дали в действителност прокуратурата е организирана престъпна група или не е. Това са двете версии, които се коментират. Трябва да проявява повече решителност. Защото когато кажеш „А“, трябва да кажеш и „Б“. Ако кажеш, че Гешев е корумпиран, докажи го, иди и му го кажи в очите. Това заяви председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов от кулоарите на парламента по повод явяването на премиера Петков в прокуратурата днес.

- Advertisement -

Той посочи, че в последно време прокуратурата се държала като „организирана престъпна група“ и заяви, че Иван Гешев трябва да си подаде оставката като главен прокурор.

Костадинов представи и промени в Закона за съдебната власт. С тях се дава възможност за бързо отстраняване на главния прокурор без нужда от конституционни промени, обясни той. Законопроектът ще се разглежда в правната комисия на парламента от 14,30 часа, а на заседанието ще присъства заместник на Гешев.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече