Джамбазки: Оставка за Генчовска, ако е обещала пускането на Северна Македония в ЕС

0

- Advertisement -

Евродепутатът и съпредседател на ВМРО Ангел Джамбазки поиска незабавна оставка за министъра на външните работи Теодора Генчовска, ако тя е обещала пускането на Македония в ЕС. Обръщението бе отправено на facebook страницата му.

Причина за публикацията е получено прессъобщение от министъра на външните работи в Германия, в което се твърди, чебългарският министър Теодора Генчовска е поела ангажимента съвсем скоро и без никакви условия България да даде зелена светлина за започване на преговори с РС Македония за членство в ЕС.

- Advertisement -

Джамбазки коментира, че ако това е вярно, единственият ход на българския външен министър е оставка, защото е недопустимо да се дават такива обещания.

„Защото, ако такова съгласие и такъв разговор, ако е воден от все още външния министър Генчовска,ще означава национално предателство. Ще означава, че нашите основателни подозрения за това, че правителството е сглобено само и единствено с цел национално предателство, се оправдават. (…) Това ще означава, уважаеми съратници, че българското правителство върви по тази линия на предателството, за която Ви предупреждаваме няколко пъти. А именно – около 24 май в Рим, в деня, в който се почита паметта на Светите братя Кирил и Методий, пред гробницата, в която почиват мощите на Св. Кирил, на съвместно отбелязване на годишнината от делегациите на Република България и Република Северна Македония, да бъде направено заявление, с което да бъде извършена първата стъпка към предателството“, съобщи  Джамбазки.

Евродепутатът поиска незабавен отговор от Генчовска. 

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече