Областен управител върна решение за даване на общински път на концесионер

0

- Advertisement -

Областният управител на Велико Търново върна като незаконосъобразно решение на Общински съвет Павликени, с което на концесионера на кариерите в село Върбовка се дава общински горски път.

Върнатото от областния управител решение е взето от общинските съветници в Павликени в края на март, когато пред Общината граждани протестираха срещу бъдещото изграждане на завод за 420 милиона евро за каменна вата, в който ще се изгарят битови отпадъци.

Според областния управител Людмила Илиева решението за предварително съгласие за смяна на предназначението на селскостопански горски ведомствен път и учредяването на вещно право на строеж на фирма „Петрургия“ е незаконосъобразно, защото пътят не попада в площта на концесията. До 3 май Общинският съвет трябва да преразгледа решението си. 

- Advertisement -

Все още няма насрочено заседание на Експертния екологичен съвет, който за втори път трябва да се произнесе по доклада за оценка въздействието върху околната среда на завода в село Върбовка, посочи кметът на Павликени Емануил Манолов: 

„Изчакват становища от други институции или искат допълване от страна на възложителя на самия доклад.“

Над 10 хиляди подписа против завода са събрани в няколко общини във Великотърновска и Габровска област.

„Заставам на страната на гражданите и ще гласувам против, както и кметът на Върбовка, против доклада“, заяви кметът на Павликени.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече