Христо Иванов се опълчи срещу партньорите си: Отказваме да бъдем част от политика, която „смалява“ България

0

- Advertisement -

Отказваме да бъдем част от политика, която „смалява“ България. Това заяви от трибуната на Народното събрание председателят на парламентарната група на „Демократична България“ (ДБ) Христо Иванов в началото на днешното пленарно заседание. В декларация от името на групата той посочи, че ДБ ще настоява за конкретизация в текста за оказването на помощ за Украйна. 

Ние ще подкрепим само решение, което включва в себе си изрично посочването на военна помощ – военно-техническа, отбранителна, заяви Иванов. Става дума за война, която започна след агресивна противозаконна агресия от страна на Путиновия режим срещу Украйна. И тази война е война за това изобщо как ще изглежда международният ред, отбеляза той.

Христо Иванов каза, че ДБ няма да позволи темата да бъде „заметена под килима“. И призова още идния вторник да има среща на коалиционния съвет, където въпросът да бъде обсъден. Става дума за определяне на това какво управление имаме – дали имаме управление на страха и на снишаването, или управление, което разбира новата епоха, в която се оказахме не по наш избор, а по избор на Путин, посочи той. 

- Advertisement -

Председателят на ПГ на ДБ определи като „опорна точка“ твърдението, че с предоставянето на военна помощ България ще бъде въвлечена във войната.

Българският национален интерес изисква не мир, който да настъпи в резултат на успешната агресия на Русия, защото в този мир ще има един списък от страни, които да са следващи обекти на руска агресия по един или друг начин. Уплашена, обявила се сама себе си за малка и слаба, България ще бъде високо в този списък, заяви още Иванов.

В сряда депутатите от парламентарната комисия по външна политика приеха проекторешението на „Продължаваме Промяната“, в което е записано, че парламентът дава мандат на правителството да обсъди и приложи пакет от мерки, свързани с войната в Украйна, една от които е оказване на помощ на Украйна – хуманитарна, финансова и техническа за защитни цели според нуждите на Украйна и съобразно възможностите на България.

Източник: „Банкеръ“

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече