Георги Гьоков: БСП ще гласува против изпращане на военна помощ за Украйна

0

- Advertisement -

БСП ще гласува „против“ изпращането на военна помощ за Украйна, потвърди Mинистърът на труда и социалната политика Георги Гьоков, цитиран от БНР.

„Ако трябва, даже и конгрес ще свикаме по този въпрос, за да сме наясно какво правим. Най-лесно е да се излезе от коалицията и това ще удовлетвори желанието на голяма част от българите, които не харесват това, което се случва, имам впредвид, с мисълта да изнасяме директно оръжие. Въпросът е, излизайки от коалицията и спирайки това изнасяне на оръжие към където и да било, какво правим обаче за българите и за българския народ, като останем във време на война и на инфлация без редовно правителство. Лично моята позиция в случая е, че би трябвало по никой начин да не се изнася оръжие за Украйна. Не можем да забраним на третата страна тя да го препродава в някаква посока. Нашата ПГ ще гласува твърдо „против“ изпращането на оръжие в обхвата на бойните действия“.

Проектът за решение да бъде оказана военна помощ на Украйна е включен в програмата на извънредно парламентарно заседание, свикано за 4 май, сряда.

- Advertisement -

От Украйна, където е на посещение, премиреат Кирил Петков заяви, че очаква да се събире мнозинство, което да одобри подобно решение.

Подкрепа декларират както Продължаваме промяната, Демократича България и Има такъв народ, така и от ГЕРБ и ДПС.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече