Подписа ли Нинова „смъртната си присъда“ с укриването на истината за износа на оръжие за Украйна

0

- Advertisement -

Откакто започна конфликта в Украйна, председателката на БСП Корнелия Нинова и тесният й кръг (то други кръгове в БСП не останаха) се заричат, че „левицата“ ще напусне правителството, ако България изнесе и един патрон за „незалежная“. Нека за момент да оставим въпроса какво въобще търси уж „социалистическата“ партия на Нинова в най-дясното и най-либерално правителство в българската история, което е еманация на най-реакционния антикомунизъм и русофобия.

В момента по-важното е да си отговорим на въпроса кой спестява истината: г-жа Нинова, която твърди, че България не изнася оръжие за Украйна; или реномираното американско издание, почти официоз на управляващите във Вашингтон – „Ню Йорк Таймс“, барабар с руските медии и редица експертни канали и сайтове?

Както пише „Ню Йорк Таймс“, България и още пет държави продават оръжия на американската компания „Ултра дифенс корп“, която е базирана във Флорида. А тази компания от своя страна снабдява „героите на Украйна“ с оръжие. Значителна част от оръжията, с които САЩ въоръжават Украйна за прокси войната си срещу Русия, са от производители в Източна Европа. „Ултра дифенс корп“ работят с оръжейни заводи в България, Румъния, Босна, Словакия и Чехия, а въпросните държави осигуряват 90 % от „нестандартните боеприпаси“, които Пентагонът купува, за да прати в Украйна, твърди собственикът на компанията Матю Херинг, цитиран и от българската медия bTV.

По-рано бившият премиер Бойко Борисов, с когото г-жа Нинова съжителстваше кротко в „опозиция“ години наред, заяви, че „оръжейните ни заводи работят с пълен капацитет и точно с продукцията, която се използва в Украйна“. Стигнахме дотам Борисов да се подиграва на БСП, че с „техен подпис става това“!!! Г-жа Нинова, разбира се, отрече и отново се опита да „докаже“, че България не изнася никакви оръжия за Украйна.

Но, оказва се, че износът ни на оръжие се е увеличил три пъти или с около 400 милиона лева за последните…. два месеца или иначе казано, откакто започна конфликтът в Украйна.

Случайно съвпадение, сигурно ще ни каже г-жа Нинова!?

Дори този износ да е за частни фирми, а не за държавата Украйна, това не променя факта, че една огромна част от него достига до въоръжените банди като „Азов“, „Айдар“, „Торнадо“ и други. Всъщност, от ГЕРБ твърдят, че на 25 март 2022 г. е издадено индивидуално разрешение за трансфер на оръжейни продукти от междуведомствената комисия, която се председателствува от….. Корнелия Нинова. Това, разбира се, може да е просто злословие от страна на опозицията. Но е факт, че оръжейният износ на България се е увеличил.

Факт е също така, че „Ню Йорк Таймс“ твърди, че България продава съзнателно оръжие на американска компания, която го доставя в Украйна. Друг факт е, че на 3-ти март на брифинг представител на Донецката народна република остро разкритикува България, след като в Донбас бяха намерени български боеприпаси, с които са били обстрелвани жилищни сгради, както и позиции на народната милиция.

Всъщност, на няколко пъти в руските медии се показват български боеприпаси, намерени на позициите на Въоръжените сили на Украйна или националистическите батальони.

Оказва се, че оглавяваната от Корнелия Нинова експортна комисия в НС е разрешила сделки за над 316 милиона евро за Европейския съюз през първия месец и половина от конфликта в Украйна. Сумата за същия период миналата година е почти три пъти по-малка.

Случайност!?

По данни на Statista, само Съединените щати всъщност са дали повече военна помощ за първия месец след конфликта с Украйна от България! Нещо повече, „Капитал“ пишат, че според източници от управляващите (а „Капитал“ са свързани поне с една от управляващите четири сили, тъй че информацията им би трябвало да е достоверна) новият военен министър е сключил договор с Великобритания за унищожаване на стари боеприпаси и техника. На пръв поглед тези боеприпаси уж трябва да се бракуват, но всъщност, оказва се, се изнасят за Украйна!!!

- Advertisement -

И какво!?

Оказва се, че България е един от най-големите донори на оръжие за Украйна, въпреки тържествените декларации на г-жа Нинова. А може би г-жа Нинова не говори неистини? Може би вместо това,неистини пишат“Ню Йорк Таймс“, bTV, „Капитал“, повечето руски медии и военно-експертни канали в „Телеграм“, официалните представители на Донецката народна република и различни източници, както от нашата четворна коалиция, така и от НАТО?! Ще се окаже, че целият свят говори неистини, само БСП и Корнелия Нинова не лъжат!?

Това, което г-жа Нинова и кръгът й на „Позитано“ правят, е разбираемо, тъй като успяха да сринат електорално БСП от партия с почти 1 милион избиратели до четвърт милион. На фона на участието им в една катастрофална за страната дясно-либерална, антисоциална, антикомунистическа и русофобска коалиция, която е на път да извърши предателство по въпроса за Северна Македония, и по времето на която инфлацията и цените на горивата избухнаха едновременно, съвсем разбираемо е, че от БСП искат поне въпроса за Украйна да не им се струпва сред греховете.

Но честно ли е спрямо българските избиратели и по-специално спрямо левите хора и русофилите в България!?

Не, разбира се!

Но изглежда за г-жа Нинова и тесният й кръг участието във властта е напърво място и навсяка цена. Какво значи тук някакъв си морал!? Какво значение има за г-жа Нинова и поддръжниците й, че България може да бъде замесена в най-страшния конфликт след Втората световна война!? Важното е, че избрани хора от БСП са в горските дружества, министерства и държавни агенции!

А може би Корнелия и поддръжниците й си дават сметка, че така или иначе, оттук насетне БСП може дори да не влезе в Народното събрание, тъй че сега е моментът за ….., преди това злополучно и вредно правителство да се разпадне?

Да му мислят левите хора и русофилите в България, които бяха не само подведени, но и получиха шамари в лицата си от ръководството на “Позитано“-20, което най-официално развяваше „Истината“ за оръжията за Украйна! Да му мисли и клета България, която в рязко изменящия се геополитически ред отново ще е на губещата страна, заради хора като тези от това ръководство, които са готови да потъпчат всеки социалистически принцип и национален интерес, само и само за да са на власт – знае се защо!?

Колкото повече се шумеше не само у нас, но и по целия свят за оръжейните доставки на България за Украйна, толкова Госпожата все по гръмогласно си „късаше ризата“ и заплашваше, че ще напусне коалицията, ако това се случи! Та даже днес и Изпълнителното бюро на БСП беше накарано да потвърди нейната позиция и да не изпраща представител в Украйна с премиера Кирил Петков. Оставаме с впечатлението, че тя не защитава принципите на мира и ценностите на левите хора у нас, а прикрива нещо, което в никакъв случай не трябва да излиза наяве!? Това няма как да се случи! Твърде много шум се вдигна и твърде много хора са заинтересовани , ако не да защитят истината, то поне да покажат какво на практика е ставало с оръжията за Украйна и с чий подпис, за да спре интереса към тази тема.

И все повече и повече се питам, дали темата за оръжейните сделки за Украйна няма да е кончината на БСП, към която от години я води сегашното ръководство на „Позитано“-20!?

Автор: Румен Петков

Източник: pogled.info

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече