Радев обяви война на правителството – превърна ли се така във васал на Кремъл

0

- Advertisement -

„Газпром“ спря доставките на природен газ за страната ни. От „Продължаваме промяната“ заявиха по-рано днес на извънреден брифинг, че застават твърдо зад изпращането на военна помощ на Украйна.

Има доста неща, при които позициите на хора, които са на големите постове в държавата. Ако Нинова говори за синхрон между Борисов и Радев относно това, че и двамата са недоволни от правителството, то в този случай сме в синхрон 90% от населението на България. Видно е, че управляващите не успяват да се справят по най-добрия начин“, посочи PR експертът Нидал Алгафари в студиото на Bulgaria ON AIR .

„Радев – Борисов“ би била една необичайна коалиция. Прави впечатление обаче, че през последния месец, когато става дума за газ, за взаимоотношения между „Булгаргаз“ и „Газпром“ и двамата са на едни и същи позиции“, заяви политологът доц. Милен Любенов.

Според него днес президентът е обявил война на правителството с острото си изказване.

„Това бе едно много скандално изказване в няколко посоки. Радев обвини българското правителство за това, че „Газпром“ спира доставките на природен газ за България. По този начин се солидаризира с позицията на Кремъл“, смята политологът.

Алгафари е категоричен, че има скандал между правителството и Радев, и че двете страни имат твърде различни позиции.

„Или си с агресора, или с хората, които се отбраняват и се опитват да запазят по някакъв начин свободата и независимостта си. Радев е избрал да бъде васал на Русия и Кремъл„, изтъкна PR експертът пред Bulgaria ON AIR.

И двамата събеседници са на мнение, че отдавна е ясно, че България снабдява Украйна с оръжия.

- Advertisement -

„Ясно е, че България изнася оръжие и то стига до Украйна през други държави. Това не е само сега, а вероятно години назад. Най-парадоксалното е, че идва спор дали да изпращаме военна помощ за Украйна и това е залогът за цената на правителството. Днес военният министър на Украйна благодари на България“, посочи доц. Милен Любенов.

Алгафари коментира и сформирането на партията на Стефан Янев.

„Това е нещото, което ще удари БСП. Ще има един много тежък конфликт между БСП и Радев. Президентът е неблагодарен за всичко, което направиха всички онези симпатизанти на БСП в тежките години, в които Бойко беше всесилен, да го изберат“, заяви той.

Гостите в студиото са категорични, че БСП няма да напусне коалиция.

А за визитата на българската делегацията в Киев, доц. Любенов каза: „Посещението е знак на солидарност и подкрепа. От друга страна, възможност да се коментират различни политически въпроси“.

PR експертът добави, че сега трябва за заемем позиция.

„Не може да се правим на неутрални, когато убиват деца. Сега е времето да покажем, че сме хора с чест и достойнство и да застанем зад целия цивилизован свят“, завърши Алгафари.

Коментар на PR експерта Нидал Алгафари и политолога доц. Милен Любенов

Източник: Bulgaria ON AIR

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече