Протест пред Френското посолство: Отнето ли е насила дете от българска майка в Париж?

0

- Advertisement -

ПП „Възраждане“ организира протест пред Френското посолство във връзка с отнето дете от неговата майка във Франция.

Ето какво написаха от „Възраждане“:

На 27 април 2022 г. от болницата „Жан Вердие“ във френското предградие на Париж (Бонди) е отвлечен български гражданин на възраст 30 дни. Бебето е отнето от майката без да има медицинско или съдебно основание за това. Майката е българка, която живее във Франция от 5 години, тъй като се лекува там от очно заболяване. Приета е в държавната френска болница, за да роди второто си дете. След раждането е задържана 30 дни в болничното заведение без да има медицинско или съдебно основание за това. Майката се е опитала да потърси помощ от посолството, но такава не ѝ е оказана. В опит да ѝ бъде помогнато майката се свързва с Цветозара Тронвил от „Фондацията на българските културни общности в света“. След като българската общност се активира и започва да оказва помощ на майката Златка Стоянова, болницата отделя бебето от майката, назначава ѝ режим на виждане с него два пъти дневно и след ден администрацията на болницата го отвлича и ѝ съобщава, че вече е настанено в социален дом.

- Advertisement -

На 26 април 2022 г. народният представител от „Възраждане“ Ангел Георгиев в телефонно обаждане уведомява министър Теодора Генчовска за случващото се. Още на следващия ден тя осигурява съдействието на българското посолство. Болницата е посетена от консула – Милена Узунова. За съжаление два часа преди това посещение бебето е отвлечено и въпреки намесата на дипломата ни съдействие от френските власти не е получено.

Към момента майката Златка Стоянова е настанена в българско семейство в близост до социалния дом и всеки ден ходи до вратата на дома, за да моли служителите да види детето си на вратата на социалното заведение.

Ето защо „Възраждане“ изпрати писмо до министър Генчовска, с което настоява да привика френския посланик в България, за да получим обяснение защо без документи и без основание български гражданин на 30 дни е отвлечен от френските власти, отделен от майка си, лишен от грижите ѝ и затворен в социален дом.

Подозираме, че здраво бяло дете, родено от самотна, според френските власти майка, и те се възползват от това, за да го дадат за осиновяване. Разпадът на държавността е вече физически видим, след като треторазрядни чужди чиновници се държат като господари и отказват съдействие на наши дипломатически представители.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече