Говорителят на протеста на превозвачите е общински съветник от ГЕРБ

0

- Advertisement -

Градските активисти от Спаси София показаха как днешният протест на служителите на градския транспорт на София е организиран от ГЕРБ. “Протестът се предвожда от Екатерина Йорданова, която освен председател на транспортните синдикати (СТСБ), е общински съветник на ГЕРБ в СОС и председател на Жени-ГЕРБ. “Това е ясно доказателство за политизирането на протеста и превръщането му в партиен, с един-единствен мотив – връщането на ГЕРБ във властта и контролирането на финансовите потоци на страната.” – категоричен е Борис Бонев. 

- Advertisement -

Независимият общински съветник алармира и за сериозния морален конфликт на интереси, в който се намира Екатерина Йорданова. “Не само, че г-жа Йорданова едновременно заема несъвместими функции като общински съветник от ГЕРБ и председател на транспортните синдикати, но тя е и председател на Транспортната комисия на СОС до 2019 г. и директно носи отговорност за катастрофалното състояние на градския транспорт в София. Нека софиянци си припомним колко корупционни скандали имаше именно в сферата на транспорта и ЦГМ, много преди пандемията и повишаването на цените на горивото.” – призовава Бонев. 

По думите на гражданската платформа, ГЕРБ, чрез контролираните от него синдикати, безсрамно манипулира и използва работещите в градския транспорт за свои партийни цели. “От Спаси София от години призоваваме управляващите за необходимостта от цялостна реформа на градския транспорт, тъй като той не е конкурентен спрямо колите и все по-малко хора разчитат на него. Предлагали сме десетки конкретни решения как той да стане по-полезен за гражданите, но и да намалим ненужните разходи и да привлечем повече пътници и приходи.  Ръководството на Столичната община носи цялата отговорност за това, че не пожелаха да изпълнят нито една от тези мерки. Цинично е, че кметът Фандъкова организира протести, вместо да си свърши работата, за която ѝ се плаща заплата.” – категоричен е Андрей Зографски от транспортния екип на Спаси София. 

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече