Различен прочит: Правителството си купува още малко време с парите на данъкоплатците

0

- Advertisement -

В опит да се закрепи още известно време на власт правителството ще източи държавната хазна, за да заглуши протестиращите браншове. Един по един. Вчера, след поредица от несполучливи разговори, работодателите получиха обещания за така исканите компенсации за ток и газ. Конструктивният диалог на правителството с бизнеса едва ли бе породен от загрижеността  на  Кирил Петков и Асен Василев към реалната икономика.

Ако беше така  правителството щеше да продължи преговорите с „Газпром” за нови доставки, а не да се ползва пак руски газ, но на много по-високи цени, заради скъпи посредници.

Управляващите изгубиха почва под краката си и ясно виждат, че общественото недоволство срещу тях съвсем скоро ще ги разхвърля като торнадо. Крехкият коалиционен мир ежедневно е разтресен от протести на превозвачи, ресторантьори, енергетици и миньори, моторджии. Но докато преди седмица премиерът Петков играеше на смел в стремежа си да покаже кой командва и показваше вратата – днес нещата се обърнаха.

- Advertisement -

Сега кабинетът на “Промяната” се моли само да оцелее, за да довърши започнатото – договори за обществени поръчки през договори с посредници и различни схеми, които да направят харвардските братя още по-богати.  Готови са да източат и последния лев от бюджета на страната ни, за да си купят още малко спокойствие.

И да е доволен бизнесът (и там не е ясно докога обаче), за обикновените хора безпаричието и лавинното покачване на цените ще продължи. Инфлацията ще върви нагоре, а хората ще са на ръба на оцеляването. Голяма част и отвъд ръба.

Асен Василев и Кирил Петков ще раздават от нашите пари, за да гасят внезапни пожари, а когато парите свършат, ще теглят нови дългове, които отново ще плащаме ние – доверчивите българи. Но вече и децата ни, че май и внуците… 

Източник: Tribune.bg

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече