Полковник в ефира на Россия 1: Целият свят е против нас, трябва да се измъкнем от това положение

0

- Advertisement -

Ние сме в пълна геополитическа самота и практически срещу нас е целият свят!“ – това заяви в директен ефир на държавния телевизионен канал Россия 1 полковникът от резерва и военен наблюдател Михаил Ходарьонок. Ходарьонок беше гост в токшоуто „60 минути“ на тв водещата Олга Скабеева, наричана „желязната кукла на Путин“, и видимо успя да докара домакинята до истерия.

„В нашата професия много важно е винаги да оставаме на позициите на военно-политическия реализъм. Ако излезеш от тези рамки в действителност историята, рано или късно, така ще ни го набие изцяло, че ще видите какво ще стане. Какво е най-главното в този план?

Да не размахваме, пак – гледаме на проблема в цялост, от общо стратегически позиции. Да не размахваме тука някакви си ракети към, там, Финландия. Това въобще изглежда доста забавно.

Но все пак най-главният недостатък на нашето военно-политическо положение е в това, че ние сме в пълна геополитическа самота и практически срещу нас, както и да не ни се иска да го признаем, е целият свят. И точно от тази ситуация, от тази ситуация трябва да се измъкваме. В това се състои задачата във военно-политически план“, заяви полковникът.

След думите на Ходарьонок Скабеева мина към железен тон със стиснати устни:

„С кого предлагате да се сприятелим и на каква цена? Защо не смятате китайците за представители на цивилизования свят? Защо представителите на Индия ви се струват по-малко симпатични отколкото британците?“

„Аз въпроса го поставям в цялост. В общо политически план“, опита се да репликира с нормален тон военният експерт.

„И аз в цялост. Тези, които са с нас или запазват неутралитет са повече. Ако ги преброим по поголовие. Отколкото представителите на агресивния, максимално неприятелския към нас Запад.“ – не падна по гръб водещата.

- Advertisement -

„Съгласете се, че ситуацията не е нормална. А що се отнася до Индия и Китай, които споменахте, то тяхната подкрепа за нашата страна не е и такава безусловна. И пак, и пак…“, настояваше на своето Ходарьонок.

„Но ние разбираме, че на нас не ни оставиха друг изход, още веднъж ви задавам въпроса: Имали вариант да се сприятелим с Лондон? Има желание, може би? След всичко направено, казано и предприето? Не“, даде отговор на зрителите Олга Скабеева.

„Но въпреки това, въпреки това, ситуацията не може да бъде призната за нормална, когато срещу нас е коалиция от 41 страни, а нашите възможности и във военно-политическо и военно-технически план са все пак ограничени. Такава ситуация не може да бъде призната за нормална. И трябва да се измъкнем от нея“, повтори позицията си военният наблюдател.

Михаил Ходарьонок е бивш полковник, завършил е военнокомандната академия за Противовъздушна отбрана на СССР, бил е заместник-командир на зенитно-ракетен полк С-200, по-късно завършва и генерал-щабната академия на Руската армия. В момента е военен наблюдател на Газета.ру и радиостанция Вести ФМ.

37-годишната Олга Скабеева заедно с мъжа си Евгений Попов води ток шоуто „60 минути“ в някогашния втори канал на руската държавна телевизия, сега преименуван в Россия 1. Считана е за пропагандистка на режима на Путин. Заради професионалната й дейност има забрана за влизане в Украйна, а през февруари 2022 година попадна в санкционния списък на Европейския съюз. От 9 март са и наложени персонални санкции.

Източник: Offnews.bg

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече