Соня Колтуклиева „нападна“ Петков: Не може да се словоблудства на гърба на Папата!

0

- Advertisement -

Кирил Петков, по ирония на съдбата премиер на България, обилно каканиже за разговора “на четири очи” с папа Франциск във Ватикана. Според мен, това е недискретно, нетактично и недипломатично. Светият отец не може да потвърди или да отрече казаното на срещата между двамата. Това написа като коментар в профила си във Фейсбук журналистът Соня Колтуклиева.

Папата благославя всички, но твърдението на Кирил Петков: “Папата благослови нашата работа и каза, че пътят е правилен” е спекулативно и цели да внуши одобрение на главата на Римо-католическата църква за дейността на правителството. Да се замесва името на Светия отец в проправителствена пропаганда, да се твърди, че той е поздравил Кирил Петков за “усилията на кабинета за борба с корупцията”, е гавра и светотатство! Това да не е президентът на Руанда?! Или пък вицепрезидентът на САЩ Камала Харис, за разговорите с която се разминаха съществено коментарите на Кирил Петков и съобщението на Белия дом.

Светият отец не може да бъде приравняван до обикновен премиер или президент. Не може да се словоблудства на негов гръб! Омръзна ми вече. Честно. Диагноза-лечение-санаториум е пътят. А не – официални посещения, които се превръщат в безкраен сериал от срамни гафове и откровени лъжи. В крайна сметка, това нещо не е вече търговски пътник, предлагащ някакви провиотици, а министър-председател на България. Не го съзнава – не!

П.П. А на бас, че просто Киро това не може да го прочете, камо ли да го произнесе наизуст! “Българският министър-председател Кирил Петков разговаря и с държавния секретар на Светия престол – кардинал Пиетро Паролин. Пред него, премиерът е подчертал, че Българската страна високо цени, че през последните години някои от най-крупните папски образователни и научни институции, сред които Латеранският и Грегорианският университети, Папският източен институт, Папската академия на науките, Папският комитет за исторически изследвания, Апостолическата библиотека и Папският секретен архив и др. проявиха готовност за установяване на сътрудничество със сродни български институции.”(прессъобщение на МС).

- Advertisement -

***

Беше смешно първият, вторият, третият път… Вече е гнусно. И противно. Обидно за нацията. Лъжа за разговор с президента Байдън. Лъжа за разговор с вицепрезидента Камала Харис. Лъжа за разговор със Светия отец. Светотатство!

Автор: Соня Колтуклиева, Фейсбук

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече