Западът: „Ако можехме по някакъв начин да съсипем Русия, бихме могли там да направим състояния, а трилионерите щяха да бъдат десетки“

0

- Advertisement -

Ричард Хейдън Блек е американски политик, републиканец, полковник от резерва. Блек беше сенатор от Вирджиния от 2012 до 2020 г. и преди това беше член на Камарата на делегатите на Вирджиния от 1998 до 2006 г. Преди това Ричард Блек има брилянтна военна кариера, слагайки й край като ръководител на отдела по наказателно право на американската армия в Пентагона.

Преди две седмици Ричард Блек даде разширено интервю на Майкъл Билингтън от Executive Intelligence Review за Института „Шилер“. То беше публикувано под заглавието „САЩ ще докарат света до ядрена война“.

— Както знаете, сега на територията на Украйна има сурогатна война между САЩ, Великобритания, ЕС и НАТО срещу Русия. Тя включва както икономическа война, така и информационна война, чиято цел е да демонизира Русия и особено президента Владимир Путин. Една повтаряща се тема е, че руските военни извършват брутални убийства на цивилни и унищожават жилищни райони, с чести препратки към руските военни операции в Сирия. Твърди се, че са направили същото в Сирия, особено в Алепо, за които се предполага, че са примери за техните военни престъпления и престъпления срещу човечеството. От много години сте един от водещите военни криминалисти. Така че позволете ми да ви задам няколко въпроса, първият от които ще бъде за Сирия. Как бихте оценили методите на водене на война, към които се придържа Русия, в сравнение с тези, които предпочитаха САЩ и съюзните сили в Сирия?

„Позволете ми да започна, като кажа на нашите слушатели, че съм твърде голям патриот: постъпих доброволно в морската пехота и доброволно заминах за Виетнам. Участвах в най-кървавата кампания на морската пехота на САЩ през целия период на войната. Бях пилот на хеликоптер, който направи 269 полета. Хеликоптерът ми беше засегнат от наземен огън в четири полета.

След това се биех на земята с 1-ва морска дивизия и по време на един от 70-те бойни патрула, които направих, моят радист беше убит, а аз бях ранен, докато атакувахме и се опитвахме да спасим обкръжен пост на морски пехотинец. Така че аз съм много проамерикански настроен. Наистина бях част от НАТО и бях готов да умра в Германия, защитавайки се от нападението на Съветския съюз.

Сега за моя опит в Сирия. Е, на първо място, американското участие, войната на Съединените щати срещу Сирия – това е агресивна война. Създаде се таен Център за специални мероприятия на ЦРУ – това е нещо като група момчета от Централното разузнавателно управление, кръстен на Джеймс Бонд, които са абсолютни привърженици на Макиавели; ще направят всичко, за тях няма забрани и табута. Изпратихме ги там и започнахме война в Сирия. Нямаше война, докато САЩ не изпратиха ЦРУ за координация с подразделенията на Ал Кайда. Така че не бяхме поканени в Сирия, но започнахме война.

Всъщност Съединените щати завзеха две големи части от Сирия. Една от тях е много голяма част, районът на река Ефрат, който обхваща около една трета от северната част на Сирия. Съединените щати нахлуха в тази част, войските бяха въведени нелегално – противно на всички стандарти на международното право за война.

Точно това имаше предвид Джон Кери, който тогава беше държавен секретар, той беше разочарован от огромната победа на сирийските въоръжени сили над Ал Кайда и ИДИЛ /ISIS/. И той каза, че вероятно трябва да преминем към план Б. Той не обяви какво представлява план Б, но с течение на времето стана ясно, че той се състои в превземането на тази северна част на Сирия от американците. Значението на превземането на северния регион е продиктувано от факта, че това е житницата за целия сирийски народ, районът на производство на пшеница. Всъщност в Сирия преди войната имаше значителен излишък от пшеница и хората бяха много добре снабдени с храна. Но САЩ искаха да вземат пшеницата, за да предизвикат глад сред населението.

Друго нещо, което направихме, е да поемем повечето от нефтените и газовите находища. Тези ресурси току-що са добивани в онази северна част отвъд река Ефрат. Идеята беше, че чрез кражба на петрол и след това и нагаз, можем да парализираме транспортната система. Едновременно с това по време на сирийските зими цялото цивилно население можеше да замръзне до смърт.

По този начин план „Б“ беше да умират от глад и студ жителите на Сирия, просто да бъдат умъртвени.

В един момент бяхме изправени пред факта, че тези сирийци, тази малка страна, са твърде устойчиви. Те се бориха срещу две трети от цялата военна и индустриална мощ на света. Как може 23-милионна нация да преживее това повече от десетилетие? И така решихме, че трябва да предприемем действия, в противен случай ще се провалим в Сирия. И така Конгресът на САЩ наложи санкциите „Цезар“.

Санкциите „Цезар“ бяха най-тежките санкции, налагани някога на която и да е нация. По време на Втората световна война санкциите не са били толкова строги, колкото сега срещу Сирия. В Сирия имахме морска блокада на страната. Девалвирахме валутата им, изключихме ги от системата за международни разплащания SWIFT, което направи невъзможно за тях да закупят дори лекарства. Например сирийските жени, които са били болни от рак на гърдата, не са могли да си купят лекарства и са починали от рак, просто защото медицинските им плащания не са преминали през международната система за плащане SWIFT.

Едно от последните събития, в които участваме, но информация за което не се разкрива, е мистериозната експлозия в пристанището на Ливан. Това беше мощна експлозия на кораб, натоварен с амониеви нитратни торове. В резултат на това загинаха стотици ливанци. Хиляди и хиляди хора бяха ранени, ливанската икономика беше унищожена.

И най-важното, този взрив унищожи ливанската банкова система, която беше една от малкото линии на финансов живот, останали в Сирия. Не мисля, че тази експлозия е била случайна. Мисля, че е била планирана и подозирам, че Централното разузнавателно управление е знаело коя държава е извършила тази акция за унищожаване на пристанището в Бейрут.

Като цяло навсякъде виждате този макиавелистки подход, когато САЩ използват неограничена сила – насилие. В същото време контролираме глобалните медии, където щатите изтриват всяка дискусия за това, което наистина се случва. Затова жителите по улиците смятат, че всичко е наред, всичко се прави по алтруистични причини. Но не е така.

Част от военната ви служба беше като офицер от военното правосъдие в JAG Corps, а известно време оглавявахте Департамента за наказателно право на армията в Пентагона. И в светлината на това какво и как виждате по отношение на законопроекта „Цезар“, как бихте погледнали на него от гледна точка на международното и военното право?

Моята област на експертиза е наказателното право. Бих казал, че започването на война срещу цивилно население по принцип е тежко престъпление според военното право.

Нека ви напомня, че в Сирия САЩ взаимодействаха с Ал Кайда, а понякога и с ИДИЛ. Имам предвид, че понякога се борихме сериозно с ИДИЛ, но твърде често ги използвахме срещу сирийското правителство. При това ние винаги сме си сътрудничили и сме разчитали на силите на терористите.

И ето една от стратегиите, които следвахме. Според екстремната версия на исляма, уахабизма, има такъв евфемизъм milk-al-yamin „това, което притежава дясната ти ръка“. Това е схващането, че мъжът мюсюлманин може да вземе „пленници с дясната ръка“ по време на война, с други думи, да притежава пленените жени, деца, цивилни. И нещата се върнаха към седми век.

Както знаете, в Сирия дойдоха ислямски терористи от 100 държави, присъединиха се към ИДИЛ, Ал Кайда, Свободната сирийска армия и т.н. Те знаеха със сигурност, че имат право да убиват. Да убиват законно съпрузите – не говоря за военните, говоря за цивилни – те биха могли да ги убият, ставайки собственици на тяхните жени и деца. И го направиха масово.

И така започна поредица от изнасилвания, цяла организирана кампания от изнасилвания в цяла Сирия. В някои от тези бунтовни райони се появиха пазари на роби, където имаше ценови листи за различните жени. И най-интересното е, че най-високите цени бяха за най-малките деца, защото имаше много педофили. Те можеха да изнасилват вдовиците на мъртви войници или мъртви цивилни, да ги завладеят, да ги купуват и да ги продават помежду си. Това беше.

Не казвам, че ЦРУ създаде тази политика, но ЦРУ разбра, че това е широко разпространен проблем и го одобри. САЩ никога не са критикували тази практика по никакъв начин.

Нещата бяха толкова зле, че реших да говоря с президента Асад, който от своя страна сподели с мен новината, че са в процес на изкореняване на тази ситуация. Бях в зоната на военни действия и в столицата през 2016 г. И се срещнах с президента Асад. Той каза, че по това време в парламента работят върху законодателство за промяна на закона за гражданството. Те винаги са следвали ислямския закон, който гласи, че гражданството на детето се предава от бащата.

Ситуацията с десетки, стотици хиляди сирийски жени, оплодени от терористи, показа, че е необходимо да се промени законът. За да имат децата им сирийско гражданство и да не трябва да бъдат връщани при бащите си от ИДИЛ в Саудитска Арабия или Тунис, за да могат децата да бъдат оставени в Сирия. По-късно проверих и наистина този закон беше приет и приложен.

Но това показва, че когато водим тези войни, САЩ нямат ограничения и прегради пред бруталността, жестокостта и безчовечността. В крайна сметка това по някакъв начин може да доведе до свалянето на правителството и вероятно до изземването на петрол и други ресурси.

Очевидно, това е политиката на сегашната администрация спрямо Русия днес.

– Да. Нали знаете, Русия е страна, богата на природни ресурси. Той е основен производител на зърно, петрол, никел, торове, огромен брой стоки, които са свързани с цялата световна икономика. И, без съмнение, има хора, които гледат на това и си казват: „Ако можехме по някакъв начин да съсипем Русия, бихме могли там да направим състояния, а трилионерите щяха да бъдат десетки“. Разбира се, вече видяхте какво се случва сега в Украйна, когато чужди интереси превземат страната и отнемат или се опитват да отнемат огромните ресурси на Украйна.

Ако сега разгледаме историята на въпроса, то Русия стана приемник на Съветския съюз през 1991 г. Съветският съюз се разпадна, Варшавският договор се разпадна. И, за съжаление, една от най-големите трагедии в историята е, че не успяхме да разпуснем НАТО.

Единствената цел на НАТО беше защитата срещу Съветския съюз. Съветският съюз вече не съществуваше. НАТО се противопоставяше на Варшавския договор – и Варшавският договор изчезна. Нямаше цел в продължаващото съществуване на НАТО. Ние обаче запазихме тази организация, ала тя не би могла да съществува, ако няма враг. И при това тъкмо през тези години Русия отчаяно искаше да стане част от Запада.

Спомням си, че малко след разпадането на Съветския съюз се срещнах с представител на газовия бизнес в Русия и той ми каза как са се борили да направят медиите си толкова свободни, колкото на Запад. И те ни възприемаха като много по-свободни и отворени, отколкото ние някога сме били в действителност. И той каза: знаете ли, имаме проблем, сега има бунтове в Чечения, която е част от Русия. Той каза, че чеченските бунтовници изпращат видеоклипове до руската телевизия и ние го показваме, защото така работи свободата на словото.

И аз казах: „Шегуваш ли се?“ Попитах: „Допускате ли вражески пропагандни филми?“ Той каза да. След което той попита: „Така ли не се прави в Съединените щати?“ Отговорих: „Не“. Например по време на Втората световна война поставихме шефа на Асошиейтед прес да отговаря за военновременната цензура. И тази цензура беше много строга.

Така че, това е само пример за промените в Русия през 90-те години. Оттогава руснаците се превърнаха от официално атеистична страна до най-голямата християнска държава в Европа днес. Хората не само са по-християнизирани, отколкото в която и да е голяма държава в Европа, но и самото правителство много подкрепя църквата, християнската вяра.

Руснаците промениха конституцията си, за да признаят брака като съюз на един мъж и една жена. Те станаха много строги по отношение на практиката на абортите. Те сложиха край на практиката на осиновяване в чужбина, където някои хора отиваха в Русия и осиновяваха малки момчета с неморални цели. Така че Русия се промени много в сравнение с времето на СССР и се превърна в страна с напълно различна култура.

Във всеки случай САЩ имат своя дългогодишна стратегия, тази военно-политическа стратегия е за разширяване на империята. Направихме го в Близкия изток, където се опитахме да създадем огромна неоколониална империя, която стана доста непопулярна. Хората не го искаха. И изглежда, че някой ден това ще угасне, но може да продължи още 100 години. Във всеки случай, ние се опитваме да направим нещо подобно сега в Източна Европа, движейки се на изток, почти до самата руска граница.

– Позицията на САЩ и Обединеното кралство по отношение на войната в Украйна през последните няколко седмици се превърна не само в подкрепа за войната, но и в победа на всяка цена. Това заявиха министърът на отбраната Остин и др. И изпращат на режима в Киев огромно количество не само отбранителни, но и нападателни военни оръжия. Какви според вас са последиците от тази политика?

„Мисля, че има едно нещо в този конфликт, което определено е гарантирано. Това е огромният брой украински войници, които ще загинат ненужно. Много руски войници ще умрат напразно. Направо ми се разбива сърцето, когато гледам видеоклипове на изтезанията на млади руски момчета, убити, в някои случаи престъпно, от украинските сили.

Но не ни пука! САЩ и НАТО не ги интересува колко украинци загиват. Дали цивилни, жени, деца или войници, не ни интересува. Превърнхме го в някаква футболна игра. Нещо като: ние имаме свой отбор, те имат свой отбор – искаме да вкараме колкото се може повече точки и да увеличим разликата в резултата. И, знаете ли, не ни интересува колко играчи, които играят за нашите пари, се оказват осакатени на игралното поле. Основното е, че печелим.

Сега доставяме фантастично количество оръжия. И това доведе до това, че Raytheon, която произвежда ракети, и Northrop Grumman, която произвежда самолети и ракети, всички тези отбранителни компании започнаха да правят неочаквани печалби и да се раздуват с долари. Не мисля, че в крайна сметка това ще повлияе на резултата. Мисля, че Русия ще надделее. Украинците са в много неудобно стратегическо положение в източната част на страната.

Нека анализираме как се развие тази ситуация: президентът Путин направи отчаян опит да спре движението към война още през декември 2021 г. Той стигна дотам, че постави конкретни писмени предложения, предложения за мир, на масата за преговори с НАТО, за да се смекчи ситуацията.

Защото в този момент Украйна събираше войски, за да атакува Донбас. Той се опита да го предотврати. Той не искаше война. А НАТО просто игнорира и отхвърли това предложение, без да приема тези предложения на сериозно и без да влиза в преговори.

В този момент Путин, виждайки готовността на украинската армия да атакува, решава, че трябва да удари първи. Вече е ясно, че това не е било някаква предварително планирана атака. Това беше за разлика от атаката на Хитлер срещу Полша, където стандартното правило е, че винаги трябва да имате предимство 3 към 1, когато атакувате. Трябва да концентрирате три пъти повече танкове, артилерия, самолети и жива сила от другата страна.

- Advertisement -

Всъщност, когато Русия влезе на територията на Украйна, руснаците влязоха с това, което имаха, с това, което можеха да съберат в най-кратки срокове. И украинските сили ги превъзхождаха. Имаше около 250 000 украинци. Руснаците имаха общо около 160 000 души. Така че вместо да имат три пъти повече войски, те всъщност имаха по-малко войски, отколкото украинците. Но те бяха принудени да атакуват, за да предотвратят предстоящата война срещу Донбас, за която украинците съсредоточаваха силите си.

Всички видяхме, че Русия се надява на специална операция без неоправдани жертви за народа на Украйна. Защото руснаците мислят за украинците, или поне са смятали украинците като свои братя – славяни. Русия искаше да поддържа добри отношения. Има добре позната снимка на руски танк, спрян от група от около 40 цивилни в Украйна. Те просто излязоха на пътя, блокирайки го и в резултат на това танкът спря.

Като бивш военен мога да ви кажа, че ако тълпа от хора се изпречи на американски танк във Виетнам, този танк нямаше да намали и за секунда! Нямаше да сигнализира, нямаше да направи нищо, дори предупредителен изстрел. Той просто щеше да продължи напред. И мисля, че това е по-типично за войната. Не критикувам американците. Бях там и се борих и вероятно бих минал с танка направо, защото това е война.

Важно е да се каже, че правилата за ангажимент за руснаците бяха много, много внимателни. Те не искат да създават много омраза и вражда. Руснаците не бомбардираха електропреносната мрежа, медийните центрове, водните системи, мостовете и т.н. Те се опитваха да поддържат инфраструктурата на Украйна в добро състояние, защото искаха тя да се възстанови и работи. Те искаха всичко това да приключи възможно най-скоро и искаха да се върнат към нормалния живот. Но не се получи. Украинците оказаха твърда съпротива. И сега залогът в играта се повиши, войната стана много по-сериозна.

Например, за мен е невероятно да гледам и виждам, че Русия доминира във въздуха и не са деактивирали всички железопътни системи наведнъж, не са деактивирали всички електроцентрали, не са унищожили много инфраструктурни съоръжения, те никога не бомбардираха сгради в центъра на Киев, никога не бомбардираха сградата, където заседава парламента. Руснаците бяха невероятно резервирани, надявайки се, въпреки всичко, че мирът може да бъде постигнат.

Въпреки това не мисля, че Украйна има нещо общо с решението за мир или война. Мисля, че решението за мир или война се взема във Вашингтон. Докато искаме войната да продължи, САЩ ще водят тази война, използвайки украинците като прокси, а ние ще се бием до последния украинец.

– Как оценявате вероятността да започне война директно между САЩ и Русия? И как би изглеждало това?

– Ако си спомняте Първата световна война през 1914 г., тогава имахме убийството на ерцхерцога на Австро-Унгария – той и съпругата му бяха убити. В резултат на убийството на тези двама души се получи ефект на доминото от всички тези политически съюзи, който се подклаждаше от истерия в медиите. И преди всичко да приключи, броят на загиналите беше около 14 милиона. Винаги е трудно да се получат точни цифри, но във всеки случай много милиони хора загинаха в резултат на това.

Знаем, че има офицери от НАТО, които присъстват в Украйна като съветници и в други качества. Ние поемаме рискове.

Моето предположение, а това е само мое предположение, още веднъж повтарям, че може да греша. Но крайцерът „Москва“ изглежда е бил ударен от ракета на НАТО, вероятно изстреляна от френската страна. Може и да греша, но ракетите, които се използват за това, са толкова ценно и опасно оръжие, че се съмнявам, че са поверени на украинската страна и използвани от украинската страна.

Виждате, че поемаме рискове, че предприемаме тези изключително необмислени действия и всеки път вдигаме залозите. Така се случи, че аз съм републиканец, ала имаме двама републикански сенатори в САЩ, които казаха: „Може би просто трябва да използваме ядрени оръжия срещу Русия“. Това е лудост. Мисля, че е важно хората да започнат да обсъждат какво е значението на термоядрената война.

Сега трябва да разберем какво искаме: „Да, ние сме големи и сме лоши, и имаме всичко“. Русия е приблизително сравнима със Съединените щати по отношение на ядрения арсенал. Те имат хиперзвукови ракети, които ние нямаме. Те могат напълно да избегнат всяко своевременно откриване и могат да изстрелват ракети от Русия, които ще достигнат Сан Франциско, Лос Анджелис, Чикаго, Детройт, Балтимор, Вашингтон, Ню Йорк.

И ако мислите например за Вирджиния, където живея, в светлината на избухването на ядрена война, имайте предвид, че те също имат много голям и ефективен флот от ядрени подводници, които са край бреговете на Съединените щати . Те имат голям брой ракети с ядрени бойни глави, могат да заобиколят всяка наша защита, така че цяла Северна Вирджиния ще бъде на практика унищожена.

Пентагонът е в окръг Арлингтън: той би бил просто светеща маса от разтопен радиоактивен пясък. Няма да има оцелели на километри наоколо. Точно отвъд Потомак, в столицата на страната, нямаше да остане никой: сградата на Капитолия ще изчезне завинаги, всички паметници, цялото това великолепие – нищо нямаше да остане.

И можете да продължите в същия дух. Ако говорим за Ню Йорк, не само всички ще бъдат убити, но хората вероятно няма да могат да живеят там дори стотици години по-късно. Но той не само ще престане да бъде място на бурен човешки живот, но и ще замръзне, може би за половин хилядолетие, и възстановяването на цивилизацията би било невъзможно.

Трябва да разберем сериозността на това, което правим. Може би, ако това, което се случва в Украйна, беше въпрос на живот и смърт за Съединените щати, това би било едно. Разбира се, когато Съветският съюз постави ракети в Куба, насочени към САЩ, човек можеше да си позволи да поеме риск, защото беше точно на нашата граница и беше заплаха. И това би било битка, която си струва да се води, и риск, който си струва да се поеме.

Руснаците са в огледална ситуация, защото за тях е жизненоважно да спрат НАТО да се движи по-директно в Украйна, направо към техните граници. Те не могат да си позволят да не участват в тази война. Те не могат да си позволят да не спечелят тази война.

Затова смятам, че да се играе с тази постоянна ескалация на войната, която всъщност се води на място без значение за американците – в Украйна – е по същество безсмислено. Това по никакъв начин не засяга ежедневието ни. И все пак ние играем тази безразсъдна игра, рискувайки живота на всички хора в Съединените щати и Западна Европа за нищо! Абсолютно за нищо!

Защо и какво ще е необходимо, за да накараме американците да приемат, че можем и трябва да седнем на масата за преговори с руснаците, китайците и всички други народи и да установим истински, справедлив мир, основан на човешкото достойнство и правото на развитие и сигурност ?

– Мисля, че за съжаление за това ще трябва да се положат големи усилия, както беше при Вестфалския мир. Икономическият катаклизъм с безпрецедентни размери, причинен от буйното печатане на пари, което правим през последните 20 години, и други неща могат да доведат до него. В този момент медиите са толкова силно цензурирани и толкова пристрастни, че американският народ наистина няма представа за нуждата от нещо подобно. Няма да е лесно.

Знаеш ли, тук се случи нещо интересно. В САЩ може да си помислите, че целият свят е против Русия. Това не е вярно. Всъщност има големи държави в света, които клонят към Русия в тази война, като се започне от Китай, след това Бразилия, Южна Африка, Саудитска Арабия – широк кръг от държави. Индия оказва огромна подкрепа на Русия. По-голямата част от света просто се сети, че действията на Русия са справедливи. И голяма част от света не приема пропагандата за военните престъпления, която циркулира напоследък, като тази история в Буча. Това е може би най-видимото от всички обсъждани военни престъпления и аз също го анализирах.

Какво се случи в Буча? Направено е видео от кола, която се движи по пътя в селото, което е било завзето от руснаците, но те са си тръгнали оттам. На всеки сто фута или около това лежеше мъртъв човек със вързани ръце зад гърба. Това беше съобщено само четири дни след като украинците превзеха Буча.

Е, ние не знаехме много за това. Всъщност ние дори нямахме доказателства, че са били убити хора. Но ако приемем, че са го направили, ние не знаехме къде са били убити. Не знаехме кои са те, не знаехме кой ги уби, не знаехме защо са били убити. Никой не можеше да си представи адекватен мотив руснаците да убият тези хора.

Руснаците държаха Буча един месец. Ако щяха да ги убиват, защо не ги убиха през този месец? И ако ще убиеш куп хора, няма ли всички те да са събрани на едно място и няма ли да ги застреляш всички там? Защо трябва да се разпределят покрай пътя, на една миля по пътя? Няма никакъв смисъл!

Това, което знаем е, че ден след влизането на украинската армия в Буча, нейният кмет радостно обяви освобождението на града. Четири дни по-късно в селото влиза специално подразделение на украинските военни, след което внезапно на пътя се появяват трупове. Защо ги нямаше, когато руснаците бяха там? Защо се появиха едва четири дни след като руснаците си тръгнаха?

Ако просто гледах на това като на стандартно наказателно дело и говорех с Департамента за углавни разследвания или ФБР, или с военната полиция или каквото и да било, щях да кажа: „Добре, първо, нека да разгледаме украинците. Само предполагам, защото започваш с теории, когато разследваш престъпление – моята версия е, че украинците са убили тези хора, след като са влезли в селото. Огледали са се и са попитали: „Кой е бил приятелски настроен към руските войски, докато руснаците са били тук? Ние ще ги екзекутираме.“ Това би било моето предположение. Защото не виждам никакъв мотив руснаците да убиват толкова много хора при това на излизане от града.

Най-интересното е, че никой не задава подобни въпроси в САЩ и не поставя под въпрос информацията в медиите, защото пресата в САЩ е изключително монолитна. Началникът на украинските военни болници се похвали във видеото, че е дал строги заповеди на всичките си лекари, така че при приемането на ранени руски военнопленници, те да бъдат кастрирани.

Сега искам да ви кажа, че това е ужасно военно престъпление, за което шефът на болницата директно призна по телевизията, а украинското правителство каза: „Ние ще се справим с това“, сякаш не е нищо особено. Не мога да се сетя за по-ужасно, ужасяващо военно престъпление.

А къде чухте за това по ABC, MSNBC, CNN и FOX News? Нито звук, даже шепнешком. И все пак доказателствата са неоспорими. Имахме още едно видео, където имаше пункт за събиране на военнопленници, там украинците докараха военнопленници в централната точка за обработка – и това е около седемминутно видео, в което украински войници просто застреляха всички руски пленници.

Те имаха вероятно 30 от тези ранени руски войници, някои от които очевидно умираха от раните си. Някои от тях бяха с найлонови торбички на главите си. Тези момчета лежат със вързани ръце на гърба и тъй като не могат да вдигнат ръцете си, не могат да свалят торбичките, за да дишат правилно. В края на видеото украинците вкарват микробус с трима невредими руски военнопленници. Без ни най-малко колебание и притеснение, когато и тримата излязоха с вързани ръце зад гърба, те застреляха двама право пред камерата, те паднаха. Третият коленичи и започна да ги моли да не му навредят. И тогава го застреляха! Това са престъпления. И това не е опровергано от украинското правителство.

Но никога няма да разберете за тях от американските медии! Не казвам, че военните престъпления не се случват и от двете страни. Просто ви казвам, че единствените военни престъпления, за които видях достатъчно твърди доказателства, бяха извършени от украинската страна.

Така че често можете да чуете хората да казват: руснаците унищожиха това или унищожиха онова. Е, трябва да ви кажа: спомнете си войните, които водихме, когато нахлухме в Ирак, „Шок и ужас, страхопочитание“: ние унищожихме почти всичко в Ирак, всичко, което имаше значение. Бомбардирахме военни и цивилни цели без особена разлика. Коалицията извърши 100 000 полета за 42 дни.

Сравнете това с руснаците, които са осъществили само 8000 полета за приблизително същия период от време. Мисля, че руснаците са по-селективни. Докато нашата философия „Шок и страхопочитание“ е да унищожим всичко, което е необходимо за поддържане на човешкия живот и функционирането на града. Спираш водоснабдяването, електричеството, топлината, нафтата, бензина. Разрушаваш всички основни мостове. И след това просто продължаваш да унищожаваш всичко останало.

И имайте предвид, че Украйна е по-голяма от Ирак. 8 000 срещу 100 000 е огромна разлика в насилието, разликата между това, което направихме в Ирак, и това, което направиха те в Украйна. Няма достоверност, когато наистина стигнете до фактите и погледнете как са се е водили войните.

– Благодаря ви много за вашите коментари, ако имате някакви последни мисли или съображения, моля да ги изразите.

— Ще добавя само едно нещо. Благодаря на Института Шилер за големите усилия, които полагате за постигане на световен мир. Това е едно от най-важните усилия, правени някога и аз определено ги приветствам.

Ако погледнете Русия, руските войски, които влязоха в бой в Украйна, в по-голямата си част никога не са се сражавали. Това е мирновременна армия. Русия не провежда военни операции в чужбина. Сирия е единственият значим чужд опит, който са имали. Сравнете това със Съединените щати, където буквално, ако един войник се пенсионира днес след 30-годишна военна кариера, той не е служил нито един ден, когато САЩ са съществували в мир. Невероятно нещо.

Така че наистина трябва да започнем да мислим за мира и границите на войната, а ние играем на дърпане на въже. Живеем в свят, в който всеки може да процъфтява спокойно. И мисля, че хиперинфлацията може да бъде сигнал за събуждане, който ще ни накара да осъзнаем, че трябва да имаме нова парадигма за бъдещето и Вестфалският мир в този момент може да бъде възможен.

Така че отново ви благодаря за възможността да бъдете тук. Винаги има надежда и мисля, че ще има много добри неща в бъдеще, с Божията благословия.

Превод: ЕС

Източник: https://pogled.info/

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече