Борисов: Бориславова обвърза Плана за възстановяване с въпроса за РСМ – какво общо има?

0

- Advertisement -

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов излезе с критики към управляващите в Стара Загора, на среща с Младежката организация на ГЕРБ.

„А ни казват, че се заяждаме. Но до този момент 1 кг жито не са купили. Аз не се заяждам. Но това беше страхотен пиар преди няколко месеца“, заяви той.

„По същия начин рушат инфраструктурата, образованието, иновациите… Пътят до Белград щяхме да го открием до Нова година. Сега е опасен. Най-сложната отсечка – мостът на Драгоман, пробихме скалите. Сега трябваше да асфалтират и да маркират. И това пропадна. Но да не излезе, че се заяждам. Те вече нищо не могат да направят. Те загубиха година и половина златно време“, коментира лидерът на ГЕРБ.

- Advertisement -

„Държавните разходи на България излизат извън контрол. Казва го ЕК. Не Бойко Борисов. „Извън контрол“! Енергийната криза – някои от мерките, които държавата финансира, не са таргетирани. „Таргет“ означава мишена. Това означава, че искат да дадат 25 ст. за 50 литра бензин – някаква мярка, която никой не знае как ще стане и кои джобове ще напълни. Грижливо водещите на сутрешните съботно-неделни предавания говорят за „мерките на правителството“, но без един въпрос да зададат – как това ще стане… „Таргетиране“ означава – да кажеш за бедните какви разходи ще има. Не са равни всичките.- На софиянци ще им помогнем с парното, а на тези в крайните квартали, където няма парно, няма да им помагаме. Защо?! Къде е логиката?! Но такива въпроси няма. Това „щяло да стане един ден, когато се актуализира бюджетът“. Но това не им пречи да говорят за техните „мерки““, отбеляза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ каза, че „данъкоплатците ще поемат комисионните на тези, които ще докарат газ“.

„Но какво ще правим юли, август, септември? Трябват ни 20 кораба. До края на годината трябва да си подготвил алтернативните доставчици. Отиваш до Египет и Катар, до Гърция и Турция – гарантираш си бизнеса и тогава чак казваш на „Газпром“: „Довиждане“. Това ни тревожи. При нас нито газът щеше да се вдигне, нито токът, нито щеше да има такава драстична инфлация. Намаляването на ДДС-то няма да им донесе нищо друго, освен по-малко приходи. Сега същото е с хляба. Излизат с едни гръмки приказки – как за хората щяло да има хляб. Само че хората са мислещи. А ние сме и социални хора – има по-бедни, такива, които не са учили“, допълни той.

„Вчера уважаемата госпожа Лена Бориславова обвърза без да иска Плана за възстановяване с приемането на Република Северна Македония. Тя без да иска го изпусна. Обърнете внимание на това нейно изказване. Какво общо имаше Планът за възстановяване с РСМ? Нищо. Ние имаме договор за добросъседство със Северна Македония, в него е казано всичко. Просто нашите приятели от РСМ трябва да изпълнят всичко по него. Има лоши периоди в историята на всяка държава, но останалите ги забравят и го правят, за да вървят напред. Какво се е променило в Договора за добросъседство до ден днешен? Може би господин премиерът знае или госпожа Бориславова знае“, каза Борисов.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече