От друг ъгъл: Западът не остави изход на Русия – невъзможно е да останеш порядъчен в общество на международни разбойници

0

- Advertisement -

На света вече няма правила. Те бяха унищожени, свалени от трона на западната демокрация. Никъде и никой вече няма къде да се оплаче, за да възстанови справедливостта или да защити правата си. Човешките права, правата на индустриален или финансов субект, правата върху национална собственост или културни ценности. Това е всичко, вече няма правила на света. Те бяха убити от колективния Запад, със собствените му ръце.

Няма съдилища, няма адвокати, няма прокурори, няма обжалване и арбитраж, няма презумпция за невинност и няма състезателен процес. Може да ви бъде забранено да използвате банковата система и да говорите руски, сметките ви ще бъдат запорирани и имуществото ви ще бъде отнето. Може да не ви допуснат в ресторант и дори да напишат на вратата „Не обслужваме руснаци“. Ако бяха написали „Не обслужваме черни“. Колко бързо щеше да се появи местната полиция и собственикът да бъде съден? Незабавно. На Русия може да ѝ блокират златните и валутни резерви, както и имотите, дипломатите ѝ щяха да бъдат експулсирани. Руснаците, които са платили за програми и услуги, щяха да се изключат. Вече не продават лекарствата за пациентите, лекувани със западни лекарства. Забравете за доставката на резервни части за самолети, застрашаващи безопасността на полетите. А уж това е защитено от международни правила за търговия, транспорт, плащане, лизинг, финансиране чрез фондови пазари или други финансови механизми. И за да се съобразят с тях са създадени международни организации от СТО до ИКАО (няма да ги изброявам всички).

Няма правила, по които можете да зададете въпроса: защо всъщност направиха това? Има национални държавни правила, има двустранни държавни правила. Те все още поддържат предпазни мерки и процедури за защита.

Но правата не са изчезнали. Права на човека, права на националности и етноси, права на икономически, промишлени, транспортни и други субекти. Правото на живот, правото на език и култура, правото на пътуване, правото на сигурност, здраве, достъп до храна и вода, тоест правото да можеш да бъдеш човек. И тези права са залегнали в документите на ООН, самата точка, която е била замислена като място за развитие на човечеството. Тя все още трепти, но, очевидно, не ѝ е останало много време.

- Advertisement -

Нека си зададем въпроса: доколко ние, като граждани на Русия и държавния апарат, трябва да се придържаме към разрушените световни правила, за да защитим правата си? Трябва ли да съдим тези, които внасят части за западни самолети в страната? Моят отговор е: не, ние, напротив, трябва да им помогнем, защото това е въпрос на безопасност на полетите и защита на правото на руснаците на живот и движение. Трябва ли да забраним сивия внос на всичко, което ни трябва тук в Русия (не за препродажба, а за вътрешно потребление), а ни беше забранено да придобиваме директно? Моят отговор е: не, държавата трябва да насърчава и помага на всеки, който може да го направи. Защото правото на живот и здраве, и достъп до храна, и работа, и образование, правото на бизнес ще зависи от това.

Трябва да кажем на западняците: вие сте пирати и ние просто искаме да защитим правата си и да действаме. Ако западните правила страдат от това, тогава Бог да е с вас. Правата на човека са над заговора на недружелюбните към нас държави. Върнете се към спазването на международното право и ще се върнем към него, но засега. По-нататък ще седнем да изчислим кой на кого дължи, а сега е война за оцеляване, в която трябва да се ръководим от интересите на своите граждани и държава според вътрешното законодателство.

Това е трудно решение за достойните хора, трудно решение за държавата, но няма как да е иначе. Невъзможно е да останеш порядъчен в общество на пирати и международни разбойници. Затова трябва да признаем, че спазваме правилата вътре в нашата страна и ги отричаме извън Русия, за да защитим правата на нашите граждани. Не, не говоря за беззаконие. Трябва да се приемат закони, които да им позволят да нарушават техните правила, които самият Запад не спазва и това ще му послужи за урок, ще даде основание да се замисли над собственото си беззаконие. Ако все още има хора, които могат да разсъждават над това.

Превод: В. Сергеев

Източник: Поглед.инфо

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече