Илияна Йотова: Мерките на правителството са „да закърпят положението“

0

- Advertisement -

Според вицепрезидента Илияна Йотова представените до този момент мерки от правителството са „глътка въздух“ за най-уязвимите хора и за пенсионерите, но не са антиинфлационни:

„Това, което до този момент беше представено, най-вече от страна на финансовото министерство, не са нито реформи, нито антиинфлационни мерки. Те са мерки, които трябва да закърпят положението. До кога и как – никой на този етап дори не дава и прогноза, още повече, че и самото правителство признава, че ще бъде на цената на сериозни нови заеми“.

- Advertisement -

Според Йотова по-смущаващото е реакцията на някои от партиите в управляващата коалиция:

„И независимо от многото коалиционни експертни съвети, които се провеждат, някои от тези партии имат позиция, която не одобрява тези мерки или поне имат много сериозни съмнения и ги считат за недостатъчни, закъснели. Така че сигналите за неразбирателство вътре в коалицията карат много българи да се съмняват кой, как взима тези решения и кой после как ще ги изпълнява. Но, нека да изчакаме дискусията в НС. Там ще чуем всички гледни точки. Много бих искала и бюджетът на НЗОК, и другите бюджети действително да бъдат направени така, че да работят най-вече за хората и за институциите, които ги представляват“.

Вицепрезидентът определи като грешка това, че в проектобюджета от 1-и юли не се предвижда нова актуализация на минималната работна заплата при високото равнище на инфлацията в България.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече