От ПП категорични: Въпросът за РСМ не трябва да бъде подлаган на референдум

0

- Advertisement -

„Винаги сме казвали много ясно, че от българския национален интерес и от европейски интерес е Западните Балкани да бъдат приобщени в европейското семейство“. Това отбеляза в интервю за БНР председателят на парламентарната група на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров.

- Advertisement -

„Това беше и приоритет на Българското председателство на Европейския съюз и ние работим усилено в тази посока. Трябва да направя разграничението между говорене за интеграция и работене за интеграция. Мисля, че тук контрастът между предишното и сегашното управление е наистина ярък. В последните месеци се постигна много за напредъка на отношенията в сравнение с последните години, където бяхме просто в една изчеквателна позиция, едва ли не очаквайки този процес да се провали“, заяви той.

Според Гюров въпросът за вдигане на ветото за присъединяване на РСМ към Европейския съюз не трябва да бъде подлаган на референдум: „Едно вдигане на ветото зависи от наистина конкретни действия и гаранции от страна на Европа и от страна на Република Северна Македония. Ако има такава промяна в позицията, тя трябва да стане след общо решение на парламента, в коалицията и дори извън коалицията в рамките на Консултативен съвет по национална сигурност“.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече