Възможен сценарий: Пеевски чрез партията на Слави сваля скоро правителството?

0

- Advertisement -

„Капанът на Орлин Алексиев през Слави Трифонов щракна. Министрите на ИТН напуснаха правителствено заседание, защото има нареждане“. Така бившият ни посланик в Москва (2000-2006 г.) и политически анализатор Илиян Василев коментира във Фейсбук раздора в коалицията, случил се на заседанието на правителството в сряда.

Трима министри на „Има такъв народ“ – Теодора Генчовска, Гроздан Караджов и Радостин Василев – напуснаха залата заради спорове за актуализацията на бюджета, която трябва да влезе в сила от 1 юли.

Според Илиян Василев, никой в трезво съзнание не може да си помисли, че бюджетна процедура може да бъде повод – „особено безликата Теодора Генчовска заради бюджета на МВнР“. „Смешно. Парламентарната група на ИТН няма идея какво става, защото са изолирани и само им спускат решения. Посветените са 4-5, сред които Митева, Тошко, Балабанов, Каримански“, коментира той в публикация във Facebook.

„Истината е, че Орлин Алексиев е реалният кукловод в ИТН, досещате се как и защо. Слави Трифонов е кеш енд кери. И денят вероятно е дошъл. Орлин Алексиев имаше проблем с Бойко Борисов, който навремето го беше разкарал от общината, където контролираше всеки цент. Вероятно е вземал повече, отколкото е отчитал. И ако си спомняте – скандал след скандал. И Фандъкова е помолила ББ да го махне, като условие изобщо да се кандидатира за кмет. В тази част тя е била напълно права“, пише още бившият ни посланик в Русия.

Орлин Алексиев е дългогодишен столичен общински съветник от ГЕРБ. В продължение на три мандата – от 2007 до 2019 – той беше в съвета, като също така заемаше поста председател на Постоянната комисия по финанси и бюджет.

- Advertisement -

Скрийншот: Facebook.com/Ilian Vassilev

„След като е бил отстранен, ОА се заканва на Борисов, че ще си отмъсти. И намира пистата при Слави, който само чака офертата. Има едно знаменателно изречение на Васил Божков от Дубай, след предполагаема визита на Орлин Алексиев – юли 2021 година: Партията на Слави вече не е негова!? Защо предполагаема – защото Божков не е човек на празните думи, за да го каже. Значи този, който е купил Слави, е бил при него да иска пари, за да си поделят масрафа. Именно момента, в който транзакцита е сключена. Сега нареждането е дошло отново през ОА от Пеевски и договороспособния Борисов..“, смята Илиян Василев.

Според него няма как да бъде спряна „деструкцията“ на „Има такъв народ“, защото те нямат собствена воля, Слави изобщо не е фактор, а Орлин Алексиев контролира партията, така както Пеевски ДПС. „Така че затегнете колани – предупреждението на ДПС от началото на месец май, че правителството ще падне, започва да придобива реалните измерения“, добавя бившият посланик на България в Русия.

„Нито РСМ, нито Украйна, нито бюджет могат да бъдат реално основание за падането на правителството на Кирил Петков. Но задкулисието действа – парите им свършиха. И „Газпром“ натиска. Пеевски и Борисов отново са власт през Орлин Алексиев. Има и междинен вариант – смяната само на Кирил Петков. Призовавам всички демократично мислещи хора и некорумпирани политици да се подготвят за битка – само улицата може да спаси това правителство. Слави е особено чувствителен на тема протести пред неговата телевизия“, пише Илиян Василев.

Източник: Actualno.com

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече