Йордан Цонев: Tази коалиция е като маса с четири крака с различна дължина

0

- Advertisement -

Йордан Цонев заяви, че като опозиция ДПС ще гласува против актуализацията на бюджета.

„Най-сериозната антикризисна мярка е свалянето на кабинета. За мен нов кабинет в рамките на този е утопия. Може би е най-добре да се помисли дали да няма антикризисен кабинет със срок и с конкретни задачи. Но и за това съм скептик. Не са преодолени натрупаните негативи между партиите в този парламент“, това каза пред БНР Йордан Цонев, зам.-председател на ДПС и депутат от партията.

И допълни:

„Трябва да има предсрочни избори, за да може народът легитимно да покаже червен картон на тези хора, тъй като те ни загубиха време и ни набутаха още по-сериозно в кризите. За да може България да си формира хомогенно идейно евроатлантическо мнозинство“.

Според зам.-председателя на ДПС за всеки опитен политик ситуацията с ИТН няма как да е изненада, тъй като конфликтът в цялата коалиция е зреел още от първия ден.

„Оприличавам тази коалиция на маса с четири крака с различна дължина. Тези момчета се оказаха много тежко недоразумение. Вместо да възстановят диалога, те го нарушиха. Не подкрепиха нито едно законодателно решение, което представлява истинска борба с корупцията. Отхвърлиха наш законопроект, с който спираме ин хаус процедурите, които според тях бяха най-голям източник на корупция. За тях корупция е това, в което не участват. Но корупция има там, където има власт“.

- Advertisement -

Цонев посочи, че медиите на „умнокрасивитета“ лансират тезата, че ИТН се оттегляла под влияние на ДПС, тъй като била проект на Движението.

И категорично се разграничи от Слави Трифонов и неговата партия:

„Ако Слави беше продукт на ДПС, всичките неща миналата година нямаше да се случат. Още юли щеше да има кабинет, който да поеме ударите на кризата. Но те едно си знаят, дойде ли момент да изтърват властта, вадят плашило ДПС“.

Йордан Цонев заяви, че като опозиция ДПС ще гласува против актуализацията на бюджета:

„На второ четене ще внесем цял пакет от мерки, които ще бъдат в полза на хората, на бизнеса. В бюджета на управляващите подкрепата не е фокусирана, не е силна там, където е най-нужно. Като изпомпваш пари от бизнеса и хората и после ги връщаш, инфлацията става спираловидна“.

Цонев отрече твърдения, че „ДПС имало залитания по руската страна“:

„Къде ги видяхте? ДПС е най-последователната евроатлантическа партия с всяко свое действие. Но това е инструмент да държат ДПС извън властта. Превърнаха се от комунистически глашатаи във влъхви на евроатлантизма. И защо? За да осребряват евроатлантизма, а не защото отвътре им идва“.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече