Лена и Кирил Петков казаха какво са правили в Солун

0

- Advertisement -

В отговор на журналистически въпроси, Ви информираме, че на 10 юни 2022 г. премиерът Кирил Петков участва в Солун във вечерята на високо равнище на Процеса на сътрудничество в Югоизточна Европа (ПСЮИЕ). Подобряването на връзките между страните от региона, облекчаване на транспортната и гранична инфраструктура са били сред темите на разговор. Най-важно обаче е доверието между страните, на фона на бушуващата война на изток от нас, е било общото мнение на лидерите. Тази позиция разпространиха от пресцентъра на Министерски съвет.

На срещата присъстваха лидерите на Албания, Босна и Херцеговина, България, Германия, Гърция, Румъния, Северна Македония, Сърбия, Черна гора, Хърватия, а също председателят на Европейския съвет.

- Advertisement -

Процесът на сътрудничество в Югоизточна Европа (ПСЮИЕ) е водещата политическа рамка за регионално сътрудничество и основната регионална платформа за европейска и евроатлантическа интеграция на Западните Балкани. Тази инициатива е стартирана от България през 1996 и тази година Гърция е ротационен председател на ПСЮИЕ.

Припомняме, че в социалните мрежи се разпространиха снимки на премиера Кирил Петков и началникът на кабинета на Петков Лена Бориславова в Солун. Представители на ГЕРБ разпространиха информация, че е използван правителственият самолет и държавни пари за пътуването на двамата, което по думите им не е организиран работен ангажимент, а лично пътуване.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече