Може ли да излезем от ЕС?

0

- Advertisement -

Ожесточението е в цялото общество, политици го подстрекават. Министърът Сандов се изказа наивно по телевизията, че ако има избори, може да се образува мнозинство, което да тласне страната извън ЕС и НАТО.

Значи да не провеждаме избори, да не дойдат лошите… С такива приказки Сандов само предизвиква повече антиевропейски настроения.

Както и кукувичката Плевнелиев. Щом го покажат, броят на желаещите да излезем от ЕС и НАТО се увеличава. Няма какво да се чудят хората какво стана между политиците тия дни. Ожесточението е в цялото общество, политици го подстрекават.

Някои са се окуражили, че като падне правителството страната може да завие на изток. Други ги е страх от избори, че ще тръгнем в „неправилна“ посока. В социалните мрежи директно се чуват гласове за излизане от ЕС.

Нека си го представим как ще стане този Булекзит…

- Advertisement -

2 милиона българи живеят постоянно извън България, 3/4 от които в ЕС. Други близо милион ходят на сезонна работа в Гърция, Италия, Испания, Великобритания и т. н. Семействата на половин България се изхранват от финансови потоци от близките си в ЕС, а държавния бюджет ще изгърми без европейските фондове.

И някой ще приеме излизане от ЕС, визов режим и прочее? За да се тупа в гърдите, че е независим българин?

Даже няма да се стигне до референдум – няма да съберат толкова подписи за провеждането му. Камо ли да надделеят.

Такива като „Възраждане“ (може да е и от невежество) директно поставят условие да не приемаме еврото никога. Това на практика е искане за излизане от ЕС. Защото договорът за присъединяване включва приемането на общата европейска валута. Въпросът не е дали ще го приемем, а кога – на по-ранен или по-късен етап.

Автор: Иван Бакалов

Източник: Фейсбук

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече