Рашков: Някой хора ги тресе страх, ако отида в КПКОНПИ, защото няма да съм златното кюлче на ДПС

0

- Advertisement -

„Мафията са онези, които са най-сериозната пречка пред развитието на страната в по-глобален мащаб. Когато овладееш финансите на страната и разходваш бюджетните средства в личен, групов или политически интерес – ето ви я мафията“, това заяви Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков пред ТВ 1.

„Мисля, че от миналата година до сега станаха ясни много престъпления, извършени от предишното управление, прикривани от прокуратурата и органите на МВР. Още тогава стана ясно, че има корупционни схеми в пътното строителство“, продължи той.

По думите му тогавашните управляващи са били доволни от сключените по онова време договори.

„Това са договори за доставка на стоки“, каза той по отношение на ин-хаус договорите.

„Г-н Караджов опита да приобщи към собствените си ангажименти и други членове на правителството. Пита се лично той какво е направил. Строителството на АМ „Хемус“ не се извършва с писма до този и онзи министър“, каза той за отношенията си с регионалния министър в оставка Гроздан Караджов.

- Advertisement -

„По отношение на някои от фирмите, действали са с много широка ръка. Така щедро са раздавани тези пари, а за част от фирмите имаме ясна представа за какво са изхарчени“, продължи силовият министър.

По думите му аутобанът не се строи, но въпреки това към определени фирми са „изсипани десетки милиони, надхвърлящи общо един милиард. Някой от тях имаме информация, че разходват парите за лични интереси“, подчерта Рашков.

Той потвърди, че за някои от ЛОТ-овете още няма утвърдени планове за строителство, но там също са платени средства.

„Тези квалификации, които четете, са резултат на страха. Някой ги тресе ужасен страх, ако отида в КПКОНПИ, защото няма да бъда златното кюлче на ДПС там. Затова тази политическа партия започна да измисля ограничения за заемане на тази длъжност“, каза Рашков по темата за това дали ще става шеф на Антикорупционната комисия.

И подчерта, че ще изчака с кандидатурата си, за да види как ще бъде изграден законът.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече