Проф. Михайлов: Радев беше кандидат на БСП, изненадан съм от изявленията му

0

- Advertisement -

“Внимателно проследих изявленията на президента Румен Радев, който беше кандидат на БСП и промотиран от нашата партия и на първите, и на вторите избори, и останах изненадан. И премиерът, и президентът са най-важните куриери и емисари на българската нация по света и е гордост да бъдеш куриер на България. Но като че ли се забравя, че премиерът и президентът изпълняват волята на българския народ, а волята на българския народ е представена в българския парламент.” Това каза народният представител от “БСП за България” проф. Георги Михайлов в предаването “Добро утро, Европа” по Euronews Bulgaria.  

Той не се съгласи и с тезата, че проблемите в държавата не могат да се решават от улицата.

- Advertisement -

“Сегашните промени, които ликвидираха фасадната демокрация на една партия, дойдоха с помощта на Румен Радев с протестите от улицата. Демокрацията в Полша дойде с протести от улицата. Парижката комуна е легендарен пример за демокрация, дошла от улицата. Улицата е много сериозно гражданско понятие, което отразява острата нужда от развитие на гражданските процеси и няма смисъл един човек, който олицетворява за нас истината през последните години, да не намери себе си, както каза премиерът, много бързо и да попита тези, които сега са на улицата, дали някъде в съзнанието си не е допуснал грешка”, посочи депутатът от левицата. 

“Ние виждаме, че задкулисието не си е отишло. Една партия, която дойде в името на промяната, която декларираше, че ще приключи с фасадната демокрация, само за 12 месеца от доверие, което надминаваше 20%, се срина в социологическите проучвания и едва преминава 5%. И реши да смени своята политическа позиция, в лицето на нейния лидер, разбира се, защото в нея има и много достойни хора. Всичко това подсказва за сериозно задкулисие”, подчерта проф. Михайлов.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече