Различен прочит: Борисов се опитва да оцелее с помощта на „Има такъв народ“

0

- Advertisement -

Свикналите с българския политически модел на кражби веднага обвиниха „Продължаваме промяната“, че са дошли „да крадат“.

Идеята, че няма начин някой да влиза във властта за друго, освен да краде, е повсеместна у нас. И на тази база лесно се вярва на спекулации. Така правителството изкара само 6 месеца. Още от първия му ден лоялни (или по-скоро подвластни) на Борисов медии правеха всичко възможно да дискредитират новото правителство (което впрочем беше коалиция от 4 партии, не на „умно-красивите“).

С помощта на медиите моделът Борисов оцеля 12 години. Той управляваше и в онази година, в която премиер беше Орешарски. Тогава медиите щедро обслужваха протестите и бабуваха на коалиция на „умно-красивите“ с „грозно-крадливите“ (последния израз е на колегата Ясен Бориславов). За да ги възседне Борисов. Той се върна с тяхна помощ. И сега се опитва да оцелее с помощта на ИТН.

- Advertisement -

Банкянско-сарайско-диванна коалиция може и да направи правителство. Но няма да живее в същия комфорт, в който живееше Борисов 12 години. И в това трудно време. За такава коалиция мечтаят освен Борисов и всичките социолози, политолози, анализатори, водещи и отбор мисирки, някои от които ядат от ръката му и чувстват комфорта си застрашен.

Но този път няма да изтрае дълго и като падне, ще боли повече от предишния път.

Иван Бакалов, Фейсбук

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече