Тагарев за изгонените руски дипломати: По-спокойно ще се диша, няма да има такова вмешателство

0

- Advertisement -

Част от политиците в България защитават руския интерес. Това посочи пред НОВА бившият служебен министър на отбраната проф. Тодор Тагарев.

„Има политици, които скачат на амбразурата всеки път, когато бъде засегнат руският интерес у нас. Това е желание за влияние върху русофилско настроения електорат в България. Руската пропаганда продължава поне 150 години. Независимо кой е на власт, Русия винаги се е старала българската история да бъде представена по начин, изгоден за нея. Тези политици, които защитават руските интереси, разчитат на електората, който е израснал по определен начин“, поясни той.

- Advertisement -

Той коментира и предстоящото експулсиране на 70 руски дипломати от България. Те трябва да напуснат страната ни в неделя.

„Ще се диша малко по-спокойно тук. Няма да имаме толкова активно вмешателство в икономиката и политическия обществения живот в страната. Въпросът е дали ефектът ще бъде устойчив и доколко нашите служби ще се справят с тези хора, които са се „хранили” през руското посолство”, каза Тагарев.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече