Михаил Екимджиев: За пореден път Гешев демонстрира лакейство към Борисов – махленско и провинциално

0

- Advertisement -

За пореден път главния прокурор Иван Гешев демонстрира лакейство по отношение на експремиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Изключително махленско и провинциално! Живеем в кочина!

С тези думи адв. Михаил Екимджиев коментира пред Фрог нюз новината за петорната експертиза, според която фотографиите с кюлчетата и пачките от спалнята на бившия министър-председател са монтаж.

Тя бе съобщена от един… евродепутат, и то не български. Въпросният Томаш Здечовски бе част от мисия на Европейския парламент през април, която посети България именно заради разследването на бившия премиер.

Ето какво още каза адв. Екимджиев:

  • Вчера една новина се стовари с гръм и трясък – снимките с кюлчетата и пачките в спалнята на Борисов били фалшиви. Какъв е коментарът ви за въпросната петорна експертиза, която оневинява бившия премиер?

- Advertisement -

Как да коментирам тази експертиза, след като главният прокурор Иван Гешев дори не е благоволил да я публикува? Просто трябва да я публикува, за да видим чрез наши експерти и специалисти какъв метод е използван и доколко е надежден, защото всички ние – юристите, които работим в областта на наказателното право – знаем колко са зависими експертите от прокуратурата. Там работят хора, на които се плаща за такива експертизи и често пъти дават заключения, изгодни на този, който им плаща. В случая на прокуратурата. Та, важно е кой е направил експертизата, дали той е надежден като експерт, какъв метод е използван и т.н. Това е първото ниво на преценка, защото без да имаме възможност да направим същата съпоставка с видеомателиала, не бихме могли да коментираме в детайли дали тези заключения са верни, но поне методите могат да бъдат проверени.  

  • Що за странна акция е това? Как така тази новина дойде от евродепутат при положение, че тук, в България, никой не знаеше за тази петорна експертиза?

Питайте Гешев. Очевидно това е някакъв много скалъпен PR. И тук се представя като становище на Европейския парламент. Това е въпросът за 1 милион за Гешев – как тази информация се оказва в евродепутат, а не се огласява пред българската общественост и пред българския парламент. И защо след това фалшиво се представя като становище на Европейския парламент, а не на някакъв наемник там?

  • Можем ли да разчитаме това като поредна демонстрация на това, че Иван Гешев все още е недосегаем и може да си прави каквото си поиска?

Разбира се, за пореден път Гешев демонстрира лакейство по отношение на Бойко Борисов. Вярно, че е недосегаем. Но помним, когато главният прокурор се обръщаше с „шефе“ към експремиера в онзи записан разговор между него и Сотир Цацаров. Същият слугинаж е и сега. За мен основното е не защо информацията за въпросната петорна експертиза се е оказала в Европарламента, а защо Гешев и прокуратурата не информират обществеността своевременно, въпреки че обещаха. Те публикуваха данни за СРС-та, което е престъпление, докато публикуването на експертизи не е престъпление. Сега Иван Гешев вероятно ще каже, че наблюдаващият прокурор не му позволява да публикува. Просто изключително махленско и провинциално. Живеем в кочина!

Интервю на Веселка Иванова

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече