Всъщност: До къде ни доведе вдигнатият юмрук на Радев?

0

- Advertisement -

Чета и не вярвам на очите си – „…Беше време, когато Радев летеше, ярък и забележим отдалеч, над всенародния устрем…“, „…Радев изпълни конституционното си задължение да олицетворява единството на нацията…“, „…Обединител на лявото, центъра и дясното, лицето на европейска България – какво повече му трябва на един държавен глава?“ (Цитати от статия на проф. Евгений Дайнов за „Дойче веле“, бел. ред.).

Ако всичко това е вярно, излиза, че Радев ме е обединил и мен… И тези мнозина, които мислеха и мислят като мен… Или ние не сме част от народа и неговия устрем, или не сме ляво, център или дясно, или Радев, видиш ли, ни бил обединил…

А-а, не – да си ги нямаме тия! Радев обедини неокомунистическата част от политическия спектър с неотроцкистката протестна вълна, чиято политическа програма беше да се махне Бойко. И когато ги питаш – „хубаво, а след това какво…“, те ти отговаряха „разкарай се гербаджийски слуга…“

Коленичиха пред Радев, възпяваха юмрука му, влязоха в инициативния му комитет, провалиха собствения си кандидат за президент Лозан (не, че той ставаше за такъв…) и инсталираха Радев за втори мандат с огромен властови потенциал, произтичащ от собствената им слабост и безпътица.

Сега Радев запя отдавна очакваната ария – „Изтъках си платното, ритнах ти кросното…“ С един замах ги изчегърта от държавата, взе цялата власт и тръгна да прави това, за което ние ги предупреждавахме още през 2020 г. Но те се смееха на тези предупреждения и викаха, какво – „разкарай се гербаджия нещастен…“

Сега какъв е номерът? Номерът е да се изкара, че „всички“ сме виновни за Радев – един вид, „целият народ“, „обединен“ от него в борбата за човешки правдини. Няма да мине номерът. Няма как да мине. Защото голямата част от синята демократична общност, запазила скептицизма си към протестната вълна, оглавена от Радев, стоеше настрана НЕ защото имаше симпатии към ГЕРБ или към ББ персонално. Тези хора стояха настрана и предупреждаваха, че след когото тръгнеш – там и ще пристигнеш. „Тръгни след муха – ще те заведе на л@йно“, казваше покойният д-р Тони Филипов.

Е, видяхте ли сега къде ви заведе Радев с вдигнатия юмрук? Нищо още не сте видяли! Има още много да гледате. За съжаление – всички заедно ще гледаме. И вие, които докарахте Радев до цялата власт в държавата, и ние, които ви предупреждавахме да не му я давате тази власт. Само едно нещо можете да направите за да си измиете срама – да идвате всяка вечер на площада с шадравана и да му казвате да си ходи.

Защото, нали – вие си го докарахте, вие трябва да го изпратите. Ние обаче няма да злорадстваме. Ще бъдем на площада заедно с вас. Защото е много важно България да остане себе си, а не да бъде джиросана на Решетников и евразийската фашистка мафия.

Толкоз! Няма „всеобщ любимец“. Радев си е ваш любимец. Сега обаче всички заедно трябва да си го чукаме в главата…

- Advertisement -

Автор: Огнян Минчев, Фейсбук

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече