Ген. Димитър Шивиков: Две са столиците, които ни контролират – Вашингтон и Брюксел

0

- Advertisement -

Димитър Атанасов Шивиков е български военен деец, висш офицер от състава на Българската армия със звание бригаден генерал, служил като национален командир на българския контингент в Афганистан. Димитър Шивиков е авторът на девиза на 68-а бригада „Специални сили“ – „Там, където другите не могат“. Негова е и заслугата за доизграждането на православния храм в района 68 бригада. На 01.11.2012 г. Димитър Шивиков е произведен в бригаден генерал и назначен за командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада.

Генерал Димитър Шивиков пред ФАКТИ: Две са столиците, които ни контролират - Вашингтон и Брюксел - 2

Димитър Шивиков е роден на 18 август 1963 г. в село Куртово Конаре, община Стамболийски. Завършва основно образование в родното си село, а средно – в немската езикова гимназия в Пазарджик. Висшето си образование Шивиков получава в Националния военен университет „Васил Левски“, град Велико Търново, специалност „Войсково разузнаване“, завършва редовния курс на обучение във ВА „Г. С. Раковски“. През 2012 г., Димитър Шивиков завършва Военния колеж на Сухопътните войски на САЩ.

Шивиков има два брака, като от първия има син, а от втория две дъщери.

„Българите са отвратени от партиите и партийното строителствоживеем в условия на тотална информационна и психологическа война, затова създадохме коалицията „Справедлива България“ – защото през годините на прехода обикновените българи страдахме от липсата на Справедливост в абсолютно всичко“, сподели пред ФАКТИ генералът.

– Генерал Шивиков, наскоро заявихте в публичното пространство и социалните медии, че сте регистрирали коалиция – Справедлива България. Кой стои зад тази коалиция? Какви бяха подбудите ви да я създадете?

– Да, така е, от 17 август сме регистрирани в ЦИК като коалиция „Справедлива България“ за участие в предстоящите извънредни избори. Кои сме ние и какво ще предложим на българските избиратели ще стане ясно съвсем скоро. Текат последните часове на техническата подготовка за започване на една смислена, активна, позитивна, но ясна и конкретна предизборна битка, в която ще дадем възможност на българските избиратели да видят в наше лице алтернативата, за която да гласуват. В основата на коалицията са две социалдемократически партии ПП „Обединена Социалдемокрация“ и ПП „Политическо Движение Социалдемократи“. Защо се обърнахме именно към тези партии? Първо аз и всички онези родолюбиви, честни, всеотдайни, истински професионалисти от всички области на обществено-политическия живот личности споделяме тези ценности на социалдемокрацията.

Второ, осъзнаваме, че като цяло българите са отвратени от партиите и партийното строителство, за което са виновни само и единствено онези политически субекти, които през годините на прехода се упражняваха върху гърба на избирателите за постигане на користни партийни и личностни интереси, но законът е такъв, че в изборите могат да участват партии или независими кандидати, но практиката е доказала, че независимите кандидати никога не са постигали успех. Ето защо ние решихме да поканим тези две партии и заедно да отдадем сили и енергия за постигане на успех с ясни, конкретни, изпълними цели, които са съобразени и произтичат само и единствено от националния ни интерес.

Нарекохме коалицията „Справедлива България“ защото през годините на прехода обикновените българи страдахме от липсата на Справедливост в абсолютно всичко, което се направи уж в името на Родината и българския народ. Тази Справедливост беше само за една малка част от населението, а за всички останали в действителност беше Несправедливост. В основата на социалдемокрацията са залегнали общочовешките ценности като свобода, мир, хуманизъм, равенство, справедливост и търпимост, които въпреки че са в преамбюла на нашата конституция осъзнато са пренебрегвани от досегашния политически елит.

Днес, 33 години ние не сме свободни, дори сме много по-зависими от чужди държави, две са столиците, които ни контролират Вашингтон и Брюксел. Ние нямаме свободата да бъдем информирани за случващото се у нас и около нас. На нас насилствено се налага само една единствена, политически коректната гледна точка. Живеем в условия на тотална информационна и психологическа война.

В последния парламент от 7 представени партии, 6 от тях са партии на войната, които против народната воля заеха позицията и подкрепиха политиката на режима в Украйна.

Това ще донесе изключително тежки и трайни последици за България. Досегашният политически елит, подкрепян от сервилните медии, не проявява никакъв хуманизъм, равенство или пък справедливост към своите граждани. Те не се опират на традиционния български дух и традиции, а изкуствено експонират и налагат чуждите за нас евроатлантически ценности, за които и те не могат да определят какво точно представляват. Ето накратко това е в основата ние да направим тази коалиция и да предложим на избирателите алтернатива, за която си заслужава да се явят пред урните на 2 октомври, защото Отечеството е като болен организъм в последна фаза на коварна болест.

– Има ли възможност към вас да се присъединят и други партии, освен споменатите социалдемократични, които влизат в това ново обединение?

– Искам да отбележа, че съгласно хронограмата за извънредните парламентарни избори има възможност към нас да се присъединят и други партии, изповядващи сходни идеи и позиции. Затова не бързаме да обявим основните личности, които ще бъдем водачи в МИР, но повярвайте ми, това наистина са професионалисти и преди всичко родолюбци, които не се страхуват да заявяват мнението и възгледите си, които не се изхранват като получават пари от чужди НПО и фондации. Ние не сме проводници на чужда воля и противонародни интереси.

– Защо нарекохте коалицията – Справедлива България? Каква е справедливостта, която търсите?

– Името е с огромен положителен заряд. Вдъхновява и дава надежда, че наистина не всичко е загубено. Ние разглеждаме справедливостта, започвайки от отделния човек, живеещ самотно в обезлюдено село, защото за него справедливост означава спокойствие, лична сигурност и безопасност за живота му, справедливост в размера на пенсиите и здравните услуги.

Нашите послания ще бъдат насочени именно към тези сънародници, за които се сещат само преди изборите, а след тях биват веднага забравяни. Ние сме неразделна част от тази група хора и ще говорим на техния език, а не с клишета и опорни точки. Когато отделният човек осъзнае, че към него е приложена тази общочовешка ценност, то той е спокоен, градивен, обичащ Родината си и е готов да даде всичко за нея.

С това име желаем да мотивираме всеки един избирател да осъзнае, че именно от него зависи бъдещето на страната и да гласува, а не да бъде безучастен страничен наблюдател.

– Бихте ли назовали сега имената, които влизат в тази коалиция?

– Дайте ни още няколко дни и ще излезем пред българската общественост с имената и лицата си.

– Кой ви финансира? Зависими ли сте от фондации, НПО и чужди грантове?

– Финансирането е изцяло със собствени средства и дарения, както е регламентирано в изборния кодекс. Категорично заявявам, че не сме получили, не сме си и помисляли, камо ли да искаме финансиране от фондации, НПО и чужди грантове. Това е присъщо на онези политически субекти, които от сутрин до вечер облъчват народа ни с пропаганда, лъжи и измами.

– Какво е мотото на коалицията? Все пак с кого сте – с НАТО или с Русия?

- Advertisement -

– Мотото е в самото заглавие „Справедлива България, здраво стъпила върху българския дух и традиции!“ Ние не се страхуваме и срамуваме да се наречем – българи. Нашият дух е закодиран в здравите български гени, благодарение на които сме оцелели през вековете.

Не се кланяме на никого и няма да чуете от нас „България е НАТО и НАТО е България!“, но не се страхуваме да заявим открито и ясно, че Русия е братска странаНие не търсим разделение, ние сме за обединение, но от долу нагоре, от широките народни маси. Всеки е добре дошъл безкористно, стига в сърцето му да е България. На заключени врати не тропаме и не търсим съюзи с лица, които считат себе си за незаменими и единствени, лица самозвани и лукави.

– Според вас трябва ли България да възстанови пречупените връзки с Русия? Ако го стори новият кабинет как ще реагира НАТО?

– Категорично заявяваме, че сме за незабавно възстановяване на политическите, икономическите, културните, духовните и исторически взаимоотношения с братска Русия на основата на равнопоставеността и взаимното уважение. Това не е само исторически предопределено, това е в съзвучие с националния ни интерес. Няма по-близка по дух, култура, ценностна система до нас от Русия и нейният народ. Това, че сме членове на НАТО и ЕС не ни отнема правото и свободния избор да следваме политика, изцяло съобразена с националния ни интерес. Това право е залегнало в клаузите на договорите, с които сме станали членове на тези организации, но някак угоднически се премълчават тези истини.

Аз съм за по-малко НАТО, но повече България и български интерес. Категорично сме против някой от вън да ни определя дневния обществен ред.

– Какво е за вас новосъздадената коалиция СПРАВЕДЛИВА БЪЛГАРИЯ? Как ще я определите?

– Смятам, че отговорих на този въпрос, но пак подчертавам ние не сме поредният политически проект. Да си призная мразя тази дума, не е присъща за звучния и богат на изразни средства български език. Нашето обединение не е мимолетно и спонтанно решение, а една идея и цел, с които тръгваме на дълъг път, осеян с предизвикателства и трудности. Да си спомним нашата славна и богата история, която ни завеща, че България е била могъща, просперираща държава, когато е била единна, в духовен подем и начело с държавници, милеещи за Род и Родина. Нашето обединение е от долу нагоре. Нашата сила се корени в здравите народни слоеве. Ние не сме създадени в чужд инкубатор, в нечие посолство. Нас ни призоваха обстоятелствата да се организираме и да застанем редом до нашия български народ.

СПРАВЕДЛИВА БЪЛГАРИЯ – означава българския дух и традиция, а не наложени чужди евроатлантически ценности.

– Народът е уморен от избори…..Очаквате ли активност на поредните избори?

– Тази мантра се повтаря от тези, които ги е страх да се явят на избори. Изборите са демократичният начин за изразяване на народната воля. Аз смятам, че хората не са уморени от избори. Хората са отвратени от поведението и политиките, които водят партиите на статуквото. Доверието в досегашните лидери е на най-ниското равнище, защото те са лицемерни, лукави, надменни, арогантни и пагубно сервилни към господарите си. Те са политици, чийто хоризонт на действие се заключава само в срока на мандата, те не са държавници с хоризонт на мислене за десетилетия напред. Аз лично очаквам избирателната активност да е малко по-висока от последните избори, но това ще зависи само от нашите послания и възможността да достигнем до голям кръг от избирателите. В предизборната кампания ние ще бъдем открити, честни и с ясни послания към избирателите.

– Как ще убедите електората да повярва в Справедлива България?

– Най-добрият начин, с който да убедим избирателите, за да ни повярват и подкрепят е, че ние имаме своята професионална биография, че ние не сме омърсени и не сме злоупотребили с власт, че ние се водим само и единствено от националния интерес и че не зависим от външни сили. Самото име на обединението говори за нас. Ключовата дума е справедливост.

– Какво очаквате от предстоящите избори?

– Очаквам от избирателите да осъзнаят, че съдбата на Отечеството е заложена на карта и че всичко се състои от нашите задружни сили, за да успеем и да сложим веднъж завинаги край на чуждо поклонничеството и да тръгнем по своя път на развитие. Да превърнем България в зона на мира. Страна без чужди войски и нападателни оръжия. България брод на мира и мост на нормални междудържавни отношения със съседите и останалия свят.

– Кои според вас бяха най-съществените грешки на правителството, което си отива?

– Грешките са изключително много, но знаменателят, който ги обединява е, че беше създаден изкуствен политически проект, който извърши национално предателство. Ще остане в историята и грубото вмешателство във вътрешните работи на едно посолство от улица „Козяк“. Днес живеем в условия на колапс, в тотална икономическа, духовна, здравна, образователна, културна, демографска криза и то благодарение на предишното управление.

– В крайна сметка, ще има ли справедливост в България и ще видят ли поколенията една наистина СПРАВЕДЛИВА БЪЛГАРИЯ?

– Твърдо съм убеден, че денят на справедливостта ще дойде с изборите на 2 октомври и ще поставим началото на пътя, чрез който ще измъкнем България от пипалата на дълбоката държава.

– Какво трябва да се направи за целта?

– Трябва отдаденост, честност, откритост, яснота, отговорност, за да има справедливост. Ние от Справедлива България ще се борим за това.

– Вашето обръщение към читателите….

– Уважаеми читатели, не се доверявайте само на един източник на информация. Ваше конституционно право е да имате достъп до всички източници на информация. По конституция живеем в свободна и демократична страна, но политическата клика, за да запази само за себе си властта, прилага фашизоидни методи по всички направления, защото за тях властта е опиат и зависимост от чужди сили. За да я има България, този райски кът, ние, днешното поколение сме длъжни да бъдем активни и отговорни, да гласуваме по съвест и убеждение и да не продаваме гласа си. България е на всички нас!

Интервю на Оля Ал-Ахмед

Източник: fakti.bg

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече