Отчаяние или стратегия: Борисов предложи партньорство за изборите на „Демократична България“

0

- Advertisement -

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отправи предложение към ръководството на “Демократична България” за общи, съвместни действия за изготвяне на проектозакон за 100% диверсификация от “Газпром”. Текстовете да бъдат приети веднага в пленарна зала след като се събере 48-ото Народно събрание, предложи още на тъмносините Борисов. “Това ще е първият закон на евроатлантически ориентираните формации, освен ако темата за независимост от “Газпром” не била, както той се изрази “бля-бля”, категоричен беше лидерът на ГЕРБ.

На извънредна пресконференция в централата на партията Борисов постави въпроси на лидерите на ДБ, защо са против руския газ, но не и против руския петрол. “Защо “Газпром”, а не и “Лукойл”. “Днешното събитие е провокирано от декларация на “Да, България”, приветстваме ги за нея, че след няколко месеца разбраха за какво става въпрос – “Демократична България” се обявява категорично против връщането на “Газпром” като доставчик на газ за България и настоява за ясна позиция по действията на служебното правителство от всички политически сили, които се определят за изповядващи евроатлантически ценности. Ура, другари! Браво!”, каза Борисов по повод на позиция на хората на Христо Иванов и ген. Атанас Атанасов срещу евентуално реактивиране на договора с “Газпром Експорт” от служебното правителство.

“На 31 юли аз казах, че ГЕРБ ще управляваме само с партии, които са за 100% диверсификация от “Газпром”. Декларативно се обръщам към колегите от другите партии – да приемем проектозакон за 100% диверсификация от “Газпром”, припомни Бойко Борисов. И предложи на “Демократична България” съвместната подготовка на такъв законопроект. Лидерът на ГЕРБ отбеляза още, че разговорите между ГЕРБ и ДБ могат да се случат на ниво лидери, заместници, експерти. “Ако искат портиери, че натам вървят нещата с това “тоя да се оттегли, оня”. Ама да пишат и ГЕРБ отгоре, не само те да излизат убедени евроатлантици”, заяви още Бойко Борисов.

- Advertisement -

Лидерът на ГЕРБ посочи, че до 31 декември, докато имаме договор с “Газпром Експорт”, България трябва да се договори за алтернативи с американски втечнен газ, да се водят преговори с турския президент Реджеп Ердоган и да се направят заявки от бъгарска страна за слотове на терминалите за втечнен газ за 2023 година.

Борисов призова МВР и служебният министър Иван Дерменджиев да разследват правителството на Кирил Петков за умисъла, по който България била въведена в капан и енергийна криза. “До това ни доведе “Промяната” – хаос и разруха. Разликата в цената на газа при нас и при тях е от земята до небето. Както и да се опитват да обясняват, се оплитат в лъжите си”, заяви Борисов.”Аз се надявам Демерджиев да разследва умисъла, по който България беше въведена в капан. Бойко Рашков вече не упражнява чадър. Има и самопризнания: казаха, че са решили да не подпишат. Това сега струва милиони”, заяви Борисов. “Има умисъл и че не са резервирали капацитет на пристанището за втечнен газ – или, както Кирил Петков го нарича – паркинг. Това са престъпления в НК, те са направили куп самопризнания”, категоричен беше лидерът на ГЕРБ.

Източник: „ТРУД“

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече